Oosterse tajine met kippenvleugels en bataat - Marley Spoon
Hoofdgerechten, Recepten

Oosterse tajine met kippenvleugels en bataat – Marley Spoon

Print Friendly, PDF & Email


Oosterse tajine met kippenvleugels en bataat

Door samen te eten, geniet en proef je meer. Geen wonder dus dat koken mensen bij elkaar brengt. En dat weten ze in Marokko maar al te goed! Daar verschijnen voor het avondeten gigantische schotels vol voedzaam eten op tafel, verrijkt met flink wat verse kruiden en gedroogde vruchten. De sferen van het Midden-Oosten haal je met deze tajine van kippenvleugels, bataat en wortel zó zelf in huis.

Ook al heb je zelf geen tajine in huis, dit gerecht kan je eveneens in een grote pan met deksel of een ovenschotel maken. Ikzelf ging voor de tweede optie. Een ovenschotel afgedekt met zilverfolie.

Oosterse tajine met kippenvleugels en bataat - Marley Spoon

Foodbox – Marley Spoon

De vraag “of ik nog eens een foodbox van Marley Spoon wilde uittesten” kwam als geroepen. Sinds we verhuisd zijn heb ik precies nog maar weinig tijd om boodschappen te doen en te koken. De lijst met klusjes in het huis krijgt toch wel wat voorrang. Maar als je dan zo een foodbox met ingrediënten voor 4 maaltijden thuis krijgt geleverd, dat was pure luxe. Ons favoriete gerecht van de week was deze Oosterse tajine met kippenvleugels en bataat.

Nodig:

  • 6 of 8 kippenvleugels
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 tomaten
  • 1 rode chilipeper
  • 2 wortels
  • 3 zoete aardappel
  • olijfolie
  • verse peterselie en koriander
  • 1 kl ras el hanout

Doen:

  • Marineer de kip met 2 el olijfolie met een snufje peper en zout.
  • Kook 200 ml water, laat het bouillonblokje hierin oplossen.
  • Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes van 3cm.
  • Schil de wortels en snijd in blokjes van 2-3cm
  • Snijd de tomaten in vieren.
  • Hak de peterselie en koriander met steeltjes grof.
  • Halveer de chilipeper en hak grof, verwijder evt. de zaden als je niet zo van pittig houdt.
  • Verhit een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de kip met de olie toe en bak de kippenvleugels in 3-4min per kant goudbruin.
  • Verdeel de kippenvleugels in een ruime ovenschotel
  • Leg de tomaten en de helft van de verse kruiden in het midden, verdeel de gehakte chilipeper erover.
  • Maak daarbovenop een laag van de zoete aardappel en wortel.
  • Strooi de Ras el Hanout over de groenten, giet de bouillon er gelijkmatig over.
  • Denk de ovenschotel af met zilverfolie
  • Plaats deze gedurende 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Serveer de tajine/ovenschotel bestrooid met de rest van de verse kruiden.

Oosterse tajine met kippenvleugels en bataat - Marley Spoon

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *