Hoofdgerechten, Recepten

Oosterse noedels met krokant gebakken wijting

Wijting – East Meets West

In dit gerecht combineren we de “vis van het jaar 2019″ wijting met een Oosterse noedels salade. Stukjes wijting wikkelen we in panko dat we op smaak brengen met Thai curry powder. De noedelsalade maken we enorm makkelijk, eerlijk gezegd koop ik voor dit recept altijd een zakje kant en klare wokgroenten. Het geheel werken we af met verse koriander en geroosterde cashewnoten.

Oosterse noedels met krokant gebakken wijting

Nodig voor 2 personen:

  • 300 g wijting
  • panko
  • 1 ei
  • Thai Curry Powder
  • 300 g wok noedels
  • 400 g wok groenten (groene paprika, rode ui, prei, witte kool, …)
  • cashew noten
  • verse koriander
  • sojasasus
Oosterse noedels met krokant gebakken wijting

Doen:

  • Hak de cashewnoten grof, rooster deze in een pan zonder vetstof
  • Snij de vis in blokjes van ongeveer 25 gram
  • Meng panko met 1 el Thai Curry Powder
  • Klop het ei los met 1 tl koud water
  • Wentel de stukjes wijting door het ei, daarna door de panko
  • Zet de stukjes wijting even apart
  • Verhit de wok op een hoog vuur. Doe een scheut arachideolie of wokolie in de wok en laat ze goed warm worden
  • Wok de groenten gaar, maar laat ze nog een beetje krokant
  • Kook ondertussen de wok noedels gaar
  • Meng deze nadien onder de wokgroenten
  • Breng noedelsalade op smaak met sojasaus en grof gemalen peper
  • Verhit een ruime bakpan op het vuur met een flinke scheut olie
  • Bak hierin de stukjes wijting krokant
  • Serveer de noedelsalade met stukjes krokant gebakken vis
  • Werk af met verse koriander en geroosterde cashewnoten
Oosterse noedels met krokant gebakken wijting

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *