Aziatische wok met eend en koriander
Hoofdgerechten, Recepten

Eendenborst met gebakken courgette, aubergine en vijg

Een heerlijke en origineel gerecht met eendenborst. De combinatie van gebakken courgette, aubergine en vijg is heerlijk winters

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 2 kleine eendenborsten
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 3 vijgen

Werkwijze:

  • Snij de vet kant van de eendenborst in met een scherp mes
  • Snij de courgette en aubergine in blokjes van 1,5 cm
  • Snij ook de vijg in grove blokjes
  • Kruid de eendenborst met peper en zout
  • Bak de eendenborsten 4 minuten op vet kant, 3 minuten op de andere kant
  • Neem ze uit de pan en leg ze 10 minuten in een oven van 120 graden
  • Bak ondertussen de blokjes courgette en aubergine aan, kruid deze met peper en zout
  • Als deze bijna gaar zijn voeg je de blokjes vijg toe en bak nog even verder aan
  • Snij de eendenborst in dunne plakjes en serveer naar eigen smaak met of zonder aardappelen

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *