Een heerlijke en origineel gerecht met eendenborst. De combinatie van gebakken courgette, aubergine en vijg is heerlijk winters
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 2 kleine eendenborsten
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 3 vijgen
Werkwijze:
- Snij de vet kant van de eendenborst in met een scherp mes
- Snij de courgette en aubergine in blokjes van 1,5 cm
- Snij ook de vijg in grove blokjes
- Kruid de eendenborst met peper en zout
- Bak de eendenborsten 4 minuten op vet kant, 3 minuten op de andere kant
- Neem ze uit de pan en leg ze 10 minuten in een oven van 120 graden
- Bak ondertussen de blokjes courgette en aubergine aan, kruid deze met peper en zout
- Als deze bijna gaar zijn voeg je de blokjes vijg toe en bak nog even verder aan
- Snij de eendenborst in dunne plakjes en serveer naar eigen smaak met of zonder aardappelen