Aziatische wok met eend en koriander
Hoofdgerechten, Recepten

Eendenborst met gebakken courgette, aubergine en vijg

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijke en origineel gerecht met eendenborst. De combinatie van gebakken courgette, aubergine en vijg is heerlijk winters

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 2 kleine eendenborsten
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 3 vijgen

Werkwijze:

  • Snij de vet kant van de eendenborst in met een scherp mes
  • Snij de courgette en aubergine in blokjes van 1,5 cm
  • Snij ook de vijg in grove blokjes
  • Kruid de eendenborst met peper en zout
  • Bak de eendenborsten 4 minuten op vet kant, 3 minuten op de andere kant
  • Neem ze uit de pan en leg ze 10 minuten in een oven van 120 graden
  • Bak ondertussen de blokjes courgette en aubergine aan, kruid deze met peper en zout
  • Als deze bijna gaar zijn voeg je de blokjes vijg toe en bak nog even verder aan
  • Snij de eendenborst in dunne plakjes en serveer naar eigen smaak met of zonder aardappelen

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *