Woodford Reserve Bourbon - Drie verrassende cocktails
Dranken & Cocktails, Recepten

Woodford Reserve Bourbon – Drie verrassende cocktails

Woodford Reserve Bourbon 

Woodford Reserve Bourbon is een Kentucky “small batch” Bourbon afkomstig van de Labrot & Graham distilleerderij uit National Historic Landmark (Amerika). Deze bourbon wordt gerijpt op speciale uitgezochte eikenhouten vaten.

Woodford Reserve Bourbon - Drie verrassende cocktails

Deze bourbon whiskey heeft een heerlijke neus waarin voornamelijk vanille en karamel naar boven komen. Ook de smaak zal menig bourbon liefhebber bekoren. Hoewel deze Woodford Reserve heerlijk puur te drinken is, maken we hier toch 3 verrassende cocktails mee

Bourbon – groni

Woodford Reserve Bourbon - Drie verrassende cocktails

Deze cocktails is een afleiding van de Italiaanse klassieker: Negroni. Deze keer gaan we voor de Amerikaanse twist. Zo vervangen we de gin door Woodford Reserve Bourbon.

Nodig:

  • 30 ml Woodford Reserve Bourbon
  • 30 ml Campari
  • 30 ml Vermouth
  • ijsblokjes
  • stokje kaneel

Doen:

  • Doe ijsblokjes in een glas
  • Giet alle ingrediënten in het glas
  • Roer goed
  • Werk af met kaneel

Kentucky Mule

Woodford Reserve Bourbon - Drie verrassende cocktails

De Kentucky Mule is een heerlijke twist op de traditionele Moscow Mule (wodka). Zoals de naam doet vermoeden, wordt de Kentucky Mule gemaakt met bourbon uit Kentucky. Hier voegen we vers limoensap en gingerbeer aan toe. Een heerlijk eenvoudige cocktail

  • 45 ml Woodford Reserve Bourbon
  • 15 ml vers limoensap
  • East Imperial Ginger Beer
  • limoen
  • Angostura bitters

Doen:

  • Giet de bourbon en het limoensap in een cocktail jar.
  • Vul het glas met ijsblokjes en voeg het gemberbier toe.
  • Werk af met enkele druppels angostura bitters en een schijfje limoen

Bourbon and berry

Woodford Reserve Bourbon - Drie verrassende cocktails

In deze cocktail combineren we de krachtige smaken van bourbon met een vleugje cassis. Een verrassend elegante cocktail.

Nodig:

  • 40 ml Woodford Reserve Bourbon
  • 20 ml vers citroensap
  • 10 ml suikersiroop
  • 10 ml Belsnap Wild Berry 
  • 1 dash Angostura bitters
  • crushed ijs
  • zeste van sinaasappel

Doen:

  • Meng alle ingrediënten in een mixglas
  • Vul een champagne coupe met crushed ijs
  • Giet de cocktail in het champagne glas
  • Werk af met een zeste van sinaasappel

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Kriskookt.be kreeg deze fles bourbon aangeboden. We bekijken deze producten objectief en geven eerlijk onze mening. Verder kregen we geen vergoeding voor het plaatsen van dit artikel. 


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *