Dranken & Cocktails, Recepten

Mandarine Napoléon – Drie verrassende cocktails

Print Friendly, PDF & Email

Mandarine Napoléon

Mandarine Napoléon is een prachtig, goed uitgebalanceerde likeur gebaseerd op cognac en mandarijnen, aangevuld met kruiden en specerijen. Deze likeur dateert uit 1800 en werd speciaal voor Napoleon Bonaparte ontwikkeld. Pas in 1892 werd deze geïntroduceerd aan het grote publiek. Heerlijk als digestief, in de koffie of in cocktails zoals deze drie hieronder

Mandarine Mojito

Mandarine Napoléon - Drie verrassende cocktails

Mojito is misschien wel één van de bekendste en populairste cocktails. Wij pimpen deze Cubaanse cocktail op basis van rum en munt met een beetje Mandarine Napoleon. Heerlijk!

Nodig:

  • 6 blaadjes munt
  • 1 kl rietsuiker
  • 1/2 limoen
  • 25 ml rum
  • 25 ml Mandarine Napoléon
  • gecrushed ijs
  • bruiswater

Doen:

  • Snij de limoen in partjes
  • Doe de limoen samen met de muntblaadjes en rietsuiker in een glas
  • Neem een muddler en stamp de blaadjes aan zodat de aroma’s vrijkomen.
  • Voeg nu de rum en Mandarine Napoléon toe.
  • Voeg gecrushed ijs toe.
  • Vul het glas verder aan met bruiswater.
  • Garneer het glas met een extra schijfje limoen en takje munt

Highball: Mandarine – Gingerbeer

Mandarine Napoléon - Drie verrassende cocktails

Met de opmars van Gin&Tonic werden over het algemeen alle Highball cocktails populairder. De highball is een cocktail die in de eerste plaats bedoeld is om de dorst te lessen. De basisdrank wordt daarom altijd opgevuld met soda of een andere koolzuurhoudende drank. Hier gaan we aan de slag met Mandarine Napoléon & Gingerbeer.

Nodig:

  • 50 ml Mandarine Napoléon
  • Gingerbeer
  • ijsblokjes
  • schijfje sinaasappel

Doen:

  • Doe de ijsblokjes in een cocktailglas
  • Voeg Mandarine Napoléon toe
  • Vul aan met gingerbeer
  • Werk af met een schijfje sinaasappel

Mandarine Napoléon & Champagne

Mandarine Napoléon - Drie verrassende cocktails

Nodig:

  • 30 ml Mandarine Napoléon
  • 15 ml vers limoensap
  • 10 ml suikersiroop
  • 90 ml Nicolas Feuillatte champagne
  • ijsblokjes

Doen:

  • Doe 1 ijsblokje in een champagneglas
  • Voeg Mandarine Napoleon, limoensap en suikersiroop toe
  • Vul aan met champagne

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Kriskookt.be kreeg deze fles likeur aangeboden. We bekijken deze producten objectief en geven eerlijk onze mening. Verder kregen we geen vergoeding voor het plaatsen van dit artikel. 


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *