Pastis cocktail: Anilicious - Whisky - Pastis - Vermouth
Dranken & Cocktails, Recepten

Pastis cocktail: Whisky – Pastis – Vermouth

Print Friendly, PDF & Email

Anis – Delicious

Enkele jaren geleden leerden we tijdens een vakantie in Frankrijk pastis drinken. Hoewel wij beide niet echt van anijs houden waren we ineens verkocht voor deze verkwikkende anijs aperitief. De aangename vakantie temperatuur en de gezellig terrasjes in Frankrijk zaten daar waarschijnlijk wel voor iets tussen. Hoog tijd om aan de slag te gaan met een pastis cocktail.

Gezelligheid alom op de Provençaalse marktjes van Frankrijk. Traditie getrouw nestelen we ons ergens op terras, nippen we van een heerlijk pastis en gapen we een beetje naar het volk. Maar niet alleen daarom gaan we naar de marktjes hoor. We kopen er ook meestal wat lekkere kazen, charcuterie, groenten en fruit.

Pastis cocktail,

De geschiedenis van pastis is verbonden met die van absint. Er werd anijs toegevoegd aan de absintlikeur om de smaak wat te verzachten. Maar toen absint in 1915 verboden werd  in Frankrijk omdat de drank negatieve bijwerkingen had, werden ook alle anijsdranken verboden.

Vanaf 1922 liet de overheid terug toe dat er anijslikeur werd geserveerd in cafés. Het is in die periode dat de pastis van Pernod ontstaan is. Volgens het huis Ricard drinkt een Fransman gemiddeld twee liter pastis per jaar. Daar geraken wij niet aan. Maar op een warme zomeravond smaakt zo een verfrissende pastis toch wel erg lekker. Als we dan toch houden van deze anijsdrank, gaan we ook opzoek naar een cocktail waarin we deze kunnen verwerken. Een niet zo makkelijke opdracht, maar het is gelukt.

Pastis cocktail: Anilicious - Whisky - Pastis - Vermouth

Nodig:

  • 50 ml whisky
  • 30 ml limoensap
  • 20 ml vermouth
  • 10 ml pastis
  • 10 ml sinaasappelsap
  • 1 tl honing
  • ijsblokjes

Doen:

  • Doe alle ingrediënten met enkele ijsblokjes in een cocktailshaker
  • Serveer de cocktail zonder ijs met een zeste van citroen

Pastis serveren:

Voordat pastis gedronken wordt, voeg je er koud water aan toe. De oorspronkelijk heldere vloeistof, krijgt zo een troebelig wit kleurtje. Belangrijk is dat je ijsblokjes toevoegt aan het water en niet aan de pastis.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *