Dranken & Cocktails, Recepten

2 Punch recepten van de Appleton Estate Punch Bar – by Old Fashioned

Appleton Estate Punch Bar de deuren in hartje Gent. Tot en met zaterdag 23 mei kunnen de liefhebbers er de lekkerste punches ontdekken. Steve Okhuysen, Mixologist en eigenaar van de Old Fashioned waar de Punch Bar gevestigd is, waakt over de kwaliteit en stelde een kaart op met zes originele en smaakvolle punches. Gedurende de zes weken dat de Appleton Estate Punch bar geopend is, nodigt Steve ook elf bartenders uit België en Nederland uit. Zij brengen telkens hun eigen recept mee en zorgen dus voor ‘de Appleton punch van de week’.

unnamed (1)

Ontdek zelf waarom een punch de ideale zomer cocktail is. Je kan een punch van te voren klaarmaken en opdienen eens de gasten er zijn. En dan begint de gezelligheid pas. Iedereen bedient zich zo vaak hij of zij maar wenst. Je kan er ook meer dan één maken, zodat iedereen een andere punch kan ontdekken en drinken. De presentatie maakt een wezenlijk onderdeel uit van de beleving. Van een authentieke zilveren Victoriaanse punchbowl, over een uit glas geslepen doodshoofd tot een uit één stuk hout uitgesneden houten bowl, alles kan.

Recept: Appleton Estate Mule Punch (6 personen)

unnamed

Vul de punchbowl met volgende ingrediënten:

  • 30 cl Appleton Estate V/X
  • 6 cl suikersiroop
  • 1 limoen
  • 3 tot 4 flesjes Thomas Henry Ginger Beer of Ginger Ale*

*Ginger Beer is sterker van smaak en minder zoet dan Ginger Ale. Hoe meer Ginger Beer of Ale, je toevoegt, hoe minder ‘sterk’ de punch wordt.

Snij 3 limoenen in partjes en voeg deze toe aan de punchbowl. Deze punch kan je best meteen opdienen, zodat het Ginger Beer of Ale bruisend blijft. Voeg net voor het serveren ruim ijsblokjes toe tot de bowl goed gevuld is.

Recept: Appleton Estate voodoo Punch (6 personen)

unnamed (2)

Vul de punchbowl met volgende ingrediënten:

  • 30 cl Appleton Estate V/X
  • 1 l appelsap (liefst ongefilterd biologisch sap)
  • 12 cl Cinzano Rosso Vermouth
  • 1 Granny Smith appel

Snij 1 Granny Smith appel in fijne schijfjes en voeg deze toe aan de punchbowl. Deze punch kan je even laten rusten in de koelkast of meteen opdienen. Voeg net voor het serveren ruim ijsblokjes toe tot de bowl goed gevuld is.

Ga vooral zelf aan de slag en maak je eigen creaties. Hou daarbij wel volgende ‘Jamaican Punch’ regel in gedachte. Deze eenvoudige 1-2-3-4 formule geeft aan uit hoeveel ingrediënten een punch minimum moet bestaan (4) en in welke verhouding = 1 deel zuur (vb.10cl limoen(sap), 2 delen zoet (vb. 20cl suikersiroop), 3 delen alcoholisch (vb. 30cl Appleton Estate Rum) en 4 delen niet-alcoholisch (vb.min. 40cl vruchtensappen)

Kalender Guest bartenders:

  • 8 april : Dries Botty (Josephines – Antwerpen)
  • 18 april : Senni Meloni (Hasselt)
  • 23 april : Jan Van Ongevalle (Pharmacy – Knokke)
  • TBC : Sofie Ketels (De Panne)
  • 1 mei : Timo Jansen (Door74 – Amsterdam)
  • 7 mei Jeroen Van Hecke (‘l Apereau – Blankenbergen)
  • 8 mei : Jim Geurts (Triple J – Bilzen)
  • 13 mei : Naushad Rahamat (Cocktails at Nine – Antwerpen)
  • 21 mei : Cederic Millet (Casbar st tuiden)
  • 22 mei : Arno van Eijmeren (Dr. – Rotterdam)
  • 23 mei : Lennart Deddens (Mr. Mofongo – Groningen)

Appleton Estate Punch Bar – by Old Fashioned
Hoogpoort 19
9000 Gent
Van donderdag 9 april tot en met zaterdag 23 mei
Open van woensdag t.e.m. zaterdag van 17u tot 2u
https://www.facebook.com/appleton.punchbar
Reserveren en informeren kan gedurende die 2 maand op 09 279 52 15

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *