Ik hou wel van een tasje romige aspergesoep, maar ook in deze vorm komt de smaak van asperges helemaal tot hun recht. Een heerlijke bouillon van asperges met een stukje gebakken schelvis.
Nodig:
- 0.5 kg witte asperges
- 0.5 kg groene asperges
- bieslook
- 100 g schelvis per persoon
Doen:
- Kuis de asperges, doe de schillen en uiteinde van de asperges in een kookpot en zet deze onder water
- Breng aan de kook en laat een half uurtje zachtjes pruttelen
- Verwijder de schillen en pocheer nu de asperges in deze bouillon tot ze beetgaar zijn
- Verfris onmiddellijk onder koud water, hou het kookvocht bij
- Snij de asperges in stukjes van 1 cm, deze dienen om de soep af te werken
- Breng het kookvocht op smaak met peper en zout
- Kruid ondertussen de stukken schelvis met peper en zout
- Doe wat olijfolie en een klein beetje boter in de pan, en bak de bijna gaar vis
- Serveer de gebakken vis met bouillon van asperges, stukjes asperges en werk af met wat bieslook