Barbecue, Recepten, Zoetigheden

Op de barbecue gelakte rabarber met gekarameliseerde nootjes en vanille ijs

Print Friendly, PDF & Email

Dit is een receptjes voor de diehard rabarber fans. Toch zorgt dit dessertje voor een heerlijke combinatie tussen de warme zure rabarber, krokante zoete nootjes en het vanille ijs.

rabarber barbacue

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 of 3 stengels rabarber
  • 3 el mengeling noten
  • 1 el suiker
  • witte wijn of cava
  • suikersiroop
  • vanille ijs

Recept:

  1. Schil de rabarber en snij deze in stukken van 10 á 15 cm
  2. Maak een mengeling van 1 deel witte wijn of cava en 1 deel suikersiroop
  3. Giet dit op de rabarber totdat deze volledig onder staat en laat dit zo minstens 1 uur marineren
  4. Hak de nootjes fijn, bak deze aan in een pan zonder vetstof
  5. Voeg de suiker toe en bak dit verder aan tot dat de suiker gesmolten is, laat nadien afkoelen
  6. Bak de rabarber gaar op een hete barbecue, Draai regelmatig om en smeer de rabarber continu in met de marinade
  7. Serveer de gebakken rabarber met de gekarameliseerde nootjes en vanille ijs

Geen barbecue, dan kan je de rabarber ook aanbakken in de pan !

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *