Le Coq aux Champs
Restaurant belevingen

Le Coq aux Champs – Christophe Pauly – Soheit-Tinlot

Print Friendly, PDF & Email

Le Coq aux Champs,

Restaurant Le Coq aux Champs bevind zich in het Waalse Condroz, op een 25 km van Luik. Het restaurant bestaat al sinds de jaren zeventig, en werd in 2013 overgenomen door Christophe Pauly en zijn vrouw Catherine. De landelijke gelegen herberg werd volledig gerenoveerd met een modern en hedendaags interieur. 

In januari 2004 kregen ze een ‘Bib gourmand’ in januari 2005 een ster in de Michelingids. Gault & Millau bekroond het restaurant met 17/20 en drie koksmutsen. Christophe Pauly is eveneens één van de oprichters van Generation W en scoort op nr. 128 in de lijst van beste restaurant van Europa volgens OAD

Le Coq aux Champs

Christophe Pauly,

Chef Christophe Pauly werkte voorheen bij topchefs zoals Eric Martin van restaurant Lemonnier, en in Frankrijk bij de befaamde Michel Troisgros. Hij ontwikkelde zijn eigen kookstijl die de nadruk legt op eenvoud en topkwaliteit. Twee kenmerken die hij met veel verfijning en precisiewerk op het bord combineert.

Le Coq aux Champs

Christophe Pauly en Catherine Pauly behoren met hun restaurant dan ook bij de culinaire top van Wallonië. Christophe serveert een Frans-Belgische keuken waarin elegantie, finesse en lichtheid primeren. Met de open keuken, het hedendaags interieur, het aangename personeel en de uitmuntend service werd dit een absolute top lunch. Ook de bijpassende (vooral Franse) wijnen waren van top kwaliteit en zorgden voor een mooie samenhang met de gerechten.

Le Coq aux Champs

Als aperitief werden drie champagnes van Bagnost Père et Fils voorgesteld. De cuvée de réserve, blanc de blancs en een rosé. Ik genoot van een uitstekend glaasje cuvée de réserve – Premier cru. Hierbij werd onze tafel vol gezet met de volgende amuses.

Krokant eekhoorntjesbroodLe Coq aux Champs

Tartelette aigre-doux – Aubergine – PistacheLe Coq aux Champs

Oester – Appel – LavasLe Coq aux Champs

Cracker van gezouten zalm – Koolrabi – BonenkruidLe Coq aux Champs

Kroketjes van kip – Zwarte knoflookLe Coq aux Champs

Menu de saison

Asperges Mechelen – Kokkels  – Vin jauneLe Coq aux Champs

Schelvis uit de Noordzee – Doperwt – Agrum – VerbenaLe Coq aux Champs

Homard Breton – Taggiasches olijf – Piquillo peperLe Coq aux Champs

Lamszadel – Morieltjes – Daslook – ZuringLe Coq aux Champs

Gariguette aardbei – Rabarber – YoghurtLe Coq aux Champs

Baba au rhum, de beste ooit!Le Coq aux Champs

Violet sweetLe Coq aux Champs

Bij de koffieLe Coq aux ChampsLe Coq aux ChampsLe Coq aux Champs

Tinlot ligt nu niet bepaald bij de deur, maar eerder op een 135 km van Antwerpen. Toch hadden we deze kilometers er zeker voor over. De lunch was een top ervaring. Tijdens onze lunch van drie uur werden we continu geprikkeld door de spanning, de vibe & de energie die het restaurant heeft. De gerechten zijn frivool, vol van finesse en perfect op smaak. Le Coq aux Champs is aan foodie must visit in Wallonië.

Praktisch:

Le Coq aux Champs ¦ Rue du Montys 71 ¦ 4557 Soheit-Tinlot
085 51 20 14 ¦ Website ¦ Facebook

Le Coq aux Champs

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *