Forest Vermouth
Blog

Forest Vermouth Dry, White & Red – Jurgen Lijcops

Print Friendly, PDF & Email

100 % Belgisch, 100 % ecologisch & helemaal hip,

Distilleerderij Forest Spirits van Jurgen Lijcops, topsommelier en eigenaar van Bar Burbure, zet met drie verschillende Vermouths nieuwe standaards. Forest Vermouth word geproduceerd op basis van allerlei kruiden die op een ecologische manier op het Forest-domein van 3,5 hectare nabij Antwerpen bloeien en groeien. Na de gin renaissance kent nu eveneens vermouth met zijn kenmerkende kruidige, zacht bittere smaken een wedergeboorte.

Forest Vermouth cocktails

Via verschillende cocktails maakten we kennis met de drie varianten. Cocktails die begeleid werden door creatieve hapjes. Deze werden door sterrenchef Johan Van Raes van The Glorious klaargemaakt op de OFYR barbecue. Elegante verfijning, spanning en aparte intensiteit zijn drie kenmerken die terug kwamen in de cocktails en de hapjes.

Dry Martini

  • 4,5 cl Premium gin
  • 1,5 cl Forest Vermouth Dry

 

Doe de gin en vermouth met ijsblokjes in het mixing glas
Roer met een barlepel gedurende 40 seconden.
Serveer in een gekoeld glas er werk af met een zeste van citroen

Forest Vermouth

Negroni

  • 3 cl Forest Vermouth Red
  • 3 cl Premium gin
  • 3cl Bitter – bv. Campari

 

Serveer in een tumbler glas met voldoende ijs
Werk af met zeste van sinaasappel
Meer over Negroni

Forest Vermouth

Verder kan vermouth gekoeld, on the rocks of in combinatie met tonic, ginger Ale/beer gedronken worden.

Forest Vermouth Dry® bevat Belgische witte en rode wijnen van diverse domeinen. Deze vermouth krijgt zijn complex karakter door kruiden zoals hyssop, bonenkruid, scharlei, kamille, Sint-Janskruid, duizendguldenkruid en paardenbloemwortel. De vermouth pleziert verder met een fijn karwij accent en laat naast een droge afdronk ook exotische aroma’s van chocolade, vanille, koffie, sinaasappel, mandarijn en peer na.

Forest Vermouth Blanc® wordt gemaakt van Belgische witte wijnen van diverse domeinen. Het is een bijzonder rijk geschakeerde vermouth dankzij het fijn gedoseerd gebruik van  hyssop, bonenkruid, scharlei, kamille, Sint-Janskruid, duizendguldenkruid, paardenbloemwortel, zoethout, gentiaan, steeltjespeper, Jamaica peper, kardemom en kruidnagel. Deze vermouth charmeert door de frisse aroma’s van citrusvruchten en een zachte, halfzoete afdronk.

Forest Vermouth Rouge® heeft Belgische rode wijnen van diverse domeinen als basis. Deze vermouth krijgt body en structuur door een infusie van kruiden en specerijen waaronder hyssop, bonenkruid, scharlei, kamille, Sint-Janskruid, duizendguldenkruid en paardenbloemwortel. Warme aroma’s van chocolade, vanille, peer en kaneel en een zachte, halfzoete afdronk zorgen voor verfijnd smaakplezier.

Praktisch:

Forest Vermouth ¦ Prijs: 19,95€ voor 70cl
Te koop bij drankenhandelaars en Colruyt
Website ¦ Bar Burbure

Forest Vermouth

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *