Dranken & Cocktails

Forest Negroni, Vermouth, eeuwenoud en helemaal hip

Print Friendly, PDF & Email

Meer over Forest Vermouth lees je hier

Forest Vermouth zet nieuwe standaards

Na de gin renaissance kent nu ook vermouth een wedergeboorte. Sinds de 17de eeuw was vermouth eerst in Italië en later ook in Frankrijk een bekend aperitief op basis van wijnmost versterkt met alcohol en natuurlijke aromaten. Kruidige, zachte bittere smaken die ook gin zo populair maken, liggen aan de basis van de huidige vermouth mania. Jurgen Lijcops distilleerde reeds eerder drie hoogwaardige gins en voegt aan zijn Forest collectie nu ook de eerste Belgische vermouth toe die door zijn technische verfijning en recept delicaat het verschil maakt en een nieuwe standaard zet.

Recept: Negroni

Nodig:

  • 3 cl Forest dry gin winter
  • 3 cl Forest Vermouth
  • 3 cl Campari

Doen:

  1. Schenk deze drie spirits in een short drink gevuld met ijsblokjes.
  2. Roeren en afwerken met een twist van sinaasappelzeste.

Andere serveer tip: On the rocks en afwerken met een twist van citroen zeste

Als sommelier en wijnliefhebber heeft Jurgen altijd al een zwak gehad voor een fijne vermouth. Hierdoor kwam ook zijn interesse om naast gin nu ook zelf zo’n aperitiefdrank te maken. “Vermouth maak je bij voorkeur met wijnmost op basis van geselecteerde Malvasia druiven. De basis is biologische Malvasia witte wijn uit Montepulciano van het huis Avignonesi die we versterkt hebben tot 20° alcohol en waaraan we typisch ‘vermouth’ kruiden, aromaten en suiker toevoegen.” Hoeveel kruiden hij precies toevoegt en in welke verhouding houdt hij liever geheim. Onder meer gentiaan en absintalsem zijn smaakbepalend maar het is vooral de unieke lagering op diverse nieuwe Franse eikenvaten die aan Forest Vermouth aparte body & soul geven. “Door mijn goede relaties met vooraanstaande wijnmakers kon ik in Pomerol en Sauternes over een aantal jonge vaten beschikken. Ik moest hen wel beloven om hun namen niet te vermelden,” vertelt Lijcops met een geheimzinnig monkellachje.

Forest Vermouth 2

In die Franse eikenvaten van gerenommeerde wijnhuizen kon de jonge vermouth gedurende een zestal maanden verder rijpen. Precies de interactie tussen versterkte wijn, kruiden en vaten maken van Forest Vermouth een buitenbeentje wat betreft finesse en elegantie én zorgen ook voor een vleugje mysterieuze eigenzinnigheid. Daardoor krijgt Forest Vermouth, als aperitief over flink wat ijsblokjes geschonken, precies ook iets meditatiefs. Deze vermouth is geen meelopertje maar eist door zijn complexe, verhalende smaakschakeringen en prikkelende aroma’s onmiddellijk alle aandacht op en overstijgt als vanzelf de alledaagsheid van een lekkere aperitief. Met Forest Vermouth werd een nieuw ijkpunt gezet.

Te koop bij cavisten. Aanbevolen verkoopprijs: 29,99€

 

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *