Frisse plattekaastaart met aardbeien en limoen
Recepten, Zoetigheden

Frisse plattekaastaart met aardbeien en limoen

Een fris en zomers recept

Één van mijn favoriete stukjes taart in de zomer is toch wel deze frisse plattekaastaart met limoen en aardbeien. Een heerlijk krokante bodem, frisse platte kaas met limoen en een heerlijk topping met aardbeien.

Plattekaastaart met aardbeien

Extra benodigdheden: Springvorm, bakpapier

Ingrediënten:

  • 500 g platte kaas (half vol)
  • 200 ml room
  • 25 g suiker + 1 el voor de afwerking
  • 25 g bloemsuiker
  • 5 blaadjes gelatine + 1 blaadje voor de afwerking
  • 180 g droge koekjes (bv. Maria koekjes)
  • 120 g boter
  • 1 vanillestok
  • 1 limoen
  • 250 g aardbeien

Doen:

  • Leg een vel bakpapier onder in de springvorm
  • Smelt de boter zachtjes en verkruimel de koekjes, meng goed en verdeel deze op de bodem van de springvorm, druk goed aan en laat opstijven in de koelkast
  • Week de blaadjes gelatine in koud water
  • Snij de vanillestok doormidden en schraap er het vanillemerg uit
  • Klop de slagroom op met de 2 soorten suiker tot yoghurt dikte (hou een scheutje room over voor de gelatine)
  • Meng de slagroom met het vanillemerg onder de plattekaas
  • Was de limoen en rasp een beetje zeste bij de plattekaas
  • Pers het sap uit de limoen en warm dit op met een scheutje room (niet laten koken)
  • Los hier de 5 blaadjes gelatine in op en meng dit goed onder het plattekaas mengsel
  • Giet het plattekaas mengsel op de koekjesbodem
  • Laat dit 3 uur opstijven in de koelkast

Afwerking

  • Week 1 blaadje gelatine in koud water
  • Mix 80 g aardbeien en warm deze zachtjes op met 1 el suiker (coulis)
  • Snij de rest van de aardbeien in stukjes
  • Los het blaadje gelatine op in de coulis
  • Meng de coulis met de stukjes aardbei
  • Verdeel dit over de opgesteven plattekaastaart
  • Laat dit terug 2 uur opstijven in de koelkast

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *