Satao Orange Cacao Gin - Crostini met rosbief
GinTonic Foodpairing, Recepten, Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's

Satao Orange Cacao Gin – Crostini met rosbief

Print Friendly, PDF & Email

Satao Orange Cacao Gin is een verkwikkende, citrus frisse ginvariant die verrast met zijn aromatische complexiteit van zoete biologische sinaasappelen en zacht geroosterde cacaobonen. Deze gin is zo mooi in balans dat we als garnituur in deze gintonic enkele kiezen voor jeneverbes. Hierdoor blijft de gin mooi in evenwicht. Vorig jaar creëerden we nog een heerlijke samosa bij de klassieke Satao gin. Deze keer gaan we voor een crostini met pesto van hazelnoten en basilicum. verder beleggen we de crostini met rosbief, gepekelde sjalot en champignon. P.s. Maar liefst 15% van de opbrengst van de fles wordt gedoneerd aan het behoud van de Afrikaanse olifant.

Nodig:

  • 1 breed stokbrood
  • plakjes rosbief
  • 1 sjalot
  • 90 ml appelazijn
  • 1 kl suiker
  • 1 kl zout
  • 5 champignons

Pesto van hazelnoten

  • 50 g hazelnoten
  • 1/2 teentje knoflook
  • 40 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 plantje verse basilicum (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking)
  • olijfolie
  • peper en zout

Doen

  • Doe alle ingrediënten voor de pesto in een foodprocessor
  • Puree de pesto, maar behoud nog een beetje structuur
  • Voeg olijfolie toe naar gelang de dikte van de pesto
  • Breng de pesto op smaak met peper en zout
  • Pel de sjalot, snij deze in fijne ringen
  • Meng de ringen sjalot met appelazijn, suiker en zout
  • Laat dit 2 uur rusten
  • Snijd de champignons in flinterdunne plakjes
  • Snijd het stokbrood in plakken met dikte van 1 cm
  • Bespreken het brood met olijfolie
  • Rooster de stukken stokbrood 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Laat het brood afkoelen
  • Smeer een dun laagje pesto op de crostini
  • Beleg deze met een plakje rosbief
  • Werk af met plakjes champignons, gepekelde sjalot en verse basilicum
  • Kruid met een beetje grof zeezout
  • Schenk een heerlijk Satao Orange Cacao Gin & Tonic in
  • Geniet!

Satao Orange Cocoa Gin & Tonic

  • 50 ml Satao Orange Cacao Gin
  • 100 á 150 ml thomas henry tonic
  • 3 jeneverbes
  • ijsblokjes

#ADV – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Alcobrands


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *