Groententaart met geitenkaas
Recepten, Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's

Groententaart met geitenkaas

Print Friendly, PDF & Email

Bij een groententaart denken we vooral aan quiche. Maar bij dit recept gebruiken we geen room en eieren. We gaan puur voor groenten en bladerdeeg. Verder serveren we hier wel stukjes geitenkaas bij. Een heerlijk lunchgerecht. Maar evengoed kan de de stukjes geitenkaas weglaten en deze groententaart serveren naast een mooi gebakken stukje vlees of vis.

Recept voor 1 groententaart

  • 1 rol bladerdeeg
  • 3 wortel
  • 1 venkel
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • verse basilicum
  • verse geitenkaas
  • 20 g pijnboompitten

Doen

  • Snij de wortel, venkel, ui en courgette in stukjes
  • Bak deze kort aan in een pan met een scheutje olijfolie
  • Breng de groenten op smaak met peper en zout
  • Prik gaatjes in de bladerdeeg, leg deze in een bakvorm
  • Verdeel de groenten in de bladerdeeg
  • Strooi er de pijnboompitten over
  • Bak gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Haal de groententaart uit de oven
  • Leg er stukje geitenkaas op
  • Werk af met basilicum
  • Smakelijk!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *