Vegetarische Spaanse tortilla met seizoensgroenten
Recepten, Snacks, Broodjes, Quiche & Wrap's, Voorgerechten

Spaanse tortilla met seizoensgroenten – Vegetarisch

Print Friendly, PDF & Email

Tortilla de patatas of Spaanse tortilla is één van de beroemdste gerechten uit de Spaanse keuken. De basis van deze Spaanse tortilla zijn eieren en aardappelen, verder kan je hier oneindig mee variëren kwa eigen smaak en de seizoen. Ik maak hier een vegetarische versie met heel veel groenten zoals paprika, courgette, doperwten en boontjes.

Recept voor 2 personen

Ingrediënten

  • 450 g geschilde aardappelen
  • 450 g groenten (rode paprika, peultjes, courgette, doperwten …)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 6 eieren
  • peper en zout

Doen:

  • Snij de ui fijn en plet de look
  • Snij alle groenten in blokjes of plakjes
  • Zet de Tarte-tatin schaal op een klein vuurtje met een scheutje olijfolie
  • Stoof de ui en de look aan
  • Voeg alle groenten toe en stoof deze kort beetgaar, kruid met peper en zout
  • Haal de groenten uit de schaal en doe deze in een ruime mengkom
  • Snij de aardappelen in dunne plakjes en meng deze met de groenten
  • Zet de tarte tatin schaal terug op het vuur met een scheutje olijfolie
  • Klop de eieren los en kruid deze met peper en zout
  • Giet een klein beetje van het eimengsel in de schaal zodat de bodem bedekt is
  • Verdeel hierover het groenten/aardappel mengsel
  • Giet de rest van de opgeklopte eieren hier boven op
  • Zet de vorm gedurende 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Serveer deze vegetarische Spaanse tortilla naar eigen smaak warm of koud

Tip: Afgekoeld is deze tortilla overheerlijk als picknick.


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *