Vijgen en Foie Gras
In dit eenvoudig maar toch feestelijk voorgerecht combineren we geroosterde sjalot met vijgen, foie gras, hazelnoten en een stukje geroosterd briochebrood. We hadden een paar keer geprobeerd om zelf briochebrood te bakken. Maar de beste keuze was toch om er eentje te bestellen bij de bakker. Ik vrees dat we op dat briochebrood nog wat gaan moeten blijven oefenen.
Nodig voor 4 personen
- 4 stukje foie gras van 40 g
- 4 verse vijgen
- 2 sjalotten
- olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 50 g geroosterde hazelnoten
- 1 briochebrood
- verse groene kruiden
Doen
- Pel de sjalot, snij deze doormidden. Haal de sjalot helemaal uit elkaar zodat je allemaal losse stukje hebt
- Doe de stukken sjalot in een mengkom. Voeg 3 el olijfolie en 1 el balsamicoazijn toe
- Verdeel de sjalot in een grote ovenschotel. Kruid deze met peper en zout
- Bak de partjes sjalot ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Snijd de vijgen in 4. Leg deze nu bij in de ovenschotel bij de sjalot
- Bak de sjalot en de vijgen nog eens 10 minuten in de oven
- Laat deze nadien volledig afkoelen
- Leg de stukje Foie Gras in het midden van de borden
- Verdeel er de geroosterde sjalot en vijgen rond
- Werk het bord af met groene kruiden en grof gehakte hazelnoten
- Serveer met een stukje geroosterd briochebrood
#ADV – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & oSérieux! voor de campagne #SamenOnderwegOpDeFoieGrasRoute.
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt
Kan daar nog gepocheerde peer bij?
Hoi Kurt. Misschien is mijn reactie net te laat.
Maar idd, een klein beetje fijngesneden blokjes gepocheerde peer kan daar zeker lekker bij zijn.