Steak tartaar met kroepoek of tortillachips
Aperitief hapjes, Recepten

Steak tartaar met kroepoek of tortillachips

Print Friendly, PDF & Email

Steak tartaar met chips

Aperitiefhapjes met chips klinken misschien niet zo lekker. Maar deze twee zijn echt super. We maken een Aziatisch hapje met steak tartaar, kroepoek, radijs, koriander en sesam. Daarnaast maken we ook een Mexicaanse variant met tortillachips, jalapeño en tequila. Hoe ziet jullie aperitief moment eruit tijdens de feeestdagen? Gezellig knus binnen bij de kerstboom? Of wordt er dit jaar terug gekozen voor de buitenlucht? Gezellig buiten in de loungeset met een warmtebrander of een vuurkorf? Als het maar gezellig is en we al dan niet in beperkt gezelschap de feestdagen kunnen vieren.

Aziatische steak tartaar met kroepoek

  • 250 g biefstuk
  • 1 eigeel
  • 1 sjalot
  • olijfolie
  • 1 el kappertjes
  • peper en zout
  • 1 tl mosterd
  • enkele druppels worcestersaus
  • sojasaus, vissaus, sesamolie
  • tabasco
  • verse koriander
  • verse munt
  • geroosterd sesamzaad
  • radijs
  • kroepoek

Doen

  • Snij de biefstuk in fijne blokjes
  • Voeg eigeel, fijngesneden sjalot en kappertjes toe
  • Meng een beetje fijngesneden koriander en munt onder de tartaar
  • Breng de tartaar op smaak met olijfolie, sojasaus, vissaus, sesamolie peper, zout, 2 druppels tabasco, worcestersaus en mosterd
  • Verdeel met een theelepel de tartaar op de kroepoek
  • Werk af met een plakje radijs, verse koriander en geroosterd sesamzaad

Mexicaanse steak tartaar met tortillachips

  • 250 g biefstuk
  • 1 eigeel
  • 1 sjalot
  • olijfolie
  • 1 el kappertjes
  • peper en zout
  • 1 tl mosterd
  • enkele druppels worcestersaus
  • tabasco
  • verse koriander
  • paprikapoeder, komijn, oregano
  • 2 jalapeño
  • 1 el tequila
  • tortillachips

Doen

  • Snij de jalapeñopepers in fijne blokjes
  • Meng de blokjes jalapeño met tequila
  • Snij de biefstuk in fijne blokjes
  • Voeg eigeel, fijngesneden sjalot en kappertjes toe
  • Breng de tartaar op smaak met paprikapoeder, komijn, oregano, olijfolie, peper, zout, 2 druppels tabasco, worcestersaus en mosterd
  • Lepel een beetje tartaar op de tortillachips
  • Werk af met een klein beetje jalapeño en verse koriander
Steak tartaar met kroepoek of tortillachips

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Steak tartaar met kroepoek of tortillachips

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *