Don Papa Old fashioned - Gekonfijte ananas
Allerlei, Dranken & Cocktails, Recepten, Zoetigheden

Don Papa Old fashioned – Gekonfijte ananas

Print Friendly, PDF & Email

#couchcocktail

Don Papa Rum daagt iedereen uit voor de ‘#couchcocktail challenge’. Een challenge waarbij je simpelweg een zetel, Don Papa 7y en jouw favoriete cocktailrecept in huis moeten hebben. Geen cocktailrecept in huis? Geen paniek, we geven in deze blogpost ons favoriete cocktail recept met bijpassende foodpairing prijs. Don Papa Old fashioned met gekonfijte ananas, chocolade en kokos.

Don Papa Old fashioned

  • 1 sinaasappelzeste 
  • 1 citroenzeste
  • 1/2 tl rietsuiker
  • 1/2 cocktaillepel Angostura bitters
  • 1 cocktaillepel sodawater/bruisend water
  • 5 cl Don Papa 7y
  • ijsblokjes

Doen:

  • Doe de sinaasappelzeste en citroenzeste in een tumblerglas.
  • Voeg daar de rietsuiker en de Angostura bitters aan toe.
  • Plet de suiker met de achterkant van de cocktaillepel in de zestes.
  • Voeg sodawater toe, roer tot de suiker oplost.
  • Doe er de rum en voldoende ijsblokjes bij.
  • Roer goed, zodat er extra smeltwater ontstaat.
  • Serveer de Don Papa Old fashioned met gekonfijte ananas

Gekonfijte ananas

  • 1/2 ananas
  • 200 g chocolade ‘noir de noir’
  • suiker
  • kokosschilfers
  • chilischilfers

Doen:

  • Schil de ananas, snij hem in schijven van 0,5 cm dikte.
  • Snij elke schijf in 4, verwijder de harde kern.
  • Breng in een pan 450 ml water aan de kook met 75 g suiker
  • Roer tot de suiker is opgelost.
  • Voeg de ananasstukjes toe aan het suikermengsel.
  • Plaats de pan weer op het vuur en laat de suikerstroop met ananas 8 minuten koken.
  • Zet het vuur uit, laat de ananas afkoelen in de siroop
  • Haal de ananas (als deze is afgekoeld) uit de suiker en laat ze uitlekken
  • Laat de ananas gedurende 3 á 4 uur drogen op 65 graden in de oven of een voedseldroger
  • Smelt de chocolade au bain-marie
  • Dep de gekonfijte ananas voor de helft in de chocolade
  • Strooi er geraspte kokos of chilivlokken over
  • Laat de ananas met chocolade terug stollen op een rooster
  • Serveer deze gekonfijte ananas met de Don Papa Old fashioned

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Don Papa Rum, de eerste premium small batch rum uit de Filipijnen, geniet van wereldwijd succes nu de Filipijnse rumvoetafdruk nieuwe landen bereikt en zo de derde grootste rummarkt ter wereld is, naast India en de VS. De pure, originele noble cane wordt gedistilleerd en rijpt meer dan zeven jaar in Amerikaanse eiken vaten op het eiland Negros Occidental (lokaal bekend al Sugarlandia). Het is de basis voor de lange, rijke gestructureerde afdronk van Don Papa met smaken van vanille, honing en gekonfijt fruit.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *