Tarte Tatin wafels met vanille ijs
Recepten, Zoetigheden

Heerlijke Tarte Tatin wafels met vanille ijs

Tarte Tatin

Tarte Tatin is één van mijn favoriete desserts. Deze omgekeerde taart is wellicht de meest beroemde appeltaart. Traditioneel wordt tarte tatin gemaakt met appelen maar de vulling kan ook bestaan uit ander fruit. Wij maken hierop een leuke variant tussen het wafelijzer: Tarte Tatin wafels

Zo vullen we bladerdeeg met stukjes appel en karamel. Dit bakken we krokant tussen het wafelijzer. Heerlijk met een bolletjes vanille ijs. Met dit recept zet je met maar enkele ingrediënten een overheerlijk vieruurtje op tafel. 

Nodig voor 4 personen/wafels

  • 1 appel
  • 1 vierkant bladerdeeg
  • 3 el suiker
  • vanille ijs

Doen

  • Doe 1 el water en 3 el suiker in een steelpan
  • Zet dit op het vuur, wacht tot al het water uit het kokende suikermengsel verdwenen is.
  • Zodra het water verdampt is, zal de gesmolten suiker kleuren.
  • Haal de pan van het vuur wanneer je een goudbruine karamel krijgt
  • Giet de karamel uit op bakpapier, laat dit voorzichtig uitlopen en afkoelen
  • Schil ondertussen de appel, snij deze in blokjes van ongeveer 1 cm
  • Hak de afgekoelde karamel fijn
  • Meng de appelblokes met ongeveer 50 g fijngesneden karamel
  • Snij 4 rechthoeken (17x11cm) uit het bladerdeeg
  • Verdeel de appelblokjes op 1 helft van de bladerdeeg
  • Vouw de bladerdeeg dicht, druk de randen aan met een vork
  • Leg de gevulde bladerdeeg in een warm wafelijzer
  • Geeft het wafelijzer de tijd om de de wafeltjes te bakken
  • Serveer de Tarte Tatin wafels met een bolletje vanille ijs

We willen alvast wel onze excuses aanbieden. Je wafelijzer wordt wel vuil van dit recept. De karamel zal uitlopen waardoor dit gaat kleven en uiteindelijk verbranden. Maak het op tijd terug proper


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *