Recepten, Soepen

Soep van pastinaak en knolselder

Print Friendly, PDF & Email

Deze soep op basis van 2 erg gezonde groeten smaakt heerlijk in in koude winter maanden. Knolselder  verhoogt de weerstand en is goed voor de bloeddruk. Pastinaak is goed voor de maag en heeft een vochtafdrijvende werking.

Recept voor 3 liter soep:

Ingrediënten:

  • 1 grote of 2 kleine pastinaak (+-500 gr)
  • 500 gr knolselder
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 liter groenten of kippenbouillon
Werkwijze:
  1. Schil de pastinaak en knolselder en snij deze in grove stukken
  2. Kuis de prei, ui en knoflook, snij ze klein
  3. Stoof de ui, prei en knoflook aan in een ruime kookpot
  4. Voeg de stukjes pastinaak en knolselder toe
  5. Voeg bouillon toe tot de groenen onder staan
  6. Laat dit 45 minuten zachtjes koken
  7. Mix de soep de soep fijn en breng ze op smaak met peper en zout
  8. Als ze te dik is voeg dan nog een beetje bouillon toe

 

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Ik verbaas me er steeds weer over hoe subtiel zoet hartige gerechten kunnen smaken zonder dat je er ook maar een korrel suiker aan toevoegt. Makkelijk te maken wintersoepje (doe je dan inderdaad met kippenbouillon maar ook vegetarisch prima te maken) waarbij de fijne smaken van pastinaak en knolselderij mooi aangevuld worden met de pit van prei, ui en knoflook. Dit is voor mij een blijvertje, oftewel ga ik vaker maken!

  2. van wesemael jean pierre zegt:

    Heb ze reeds een paar maand geleden gemaakt. Ze valt zeer goed in de smaak. Morgen met Kerstavond weer. Ik doe er gebakken kipfiletreepjes bij.bedankt voor recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *