Recepten, Zoetigheden

Calvadosrijst brûlée

Dit dessert is een variant op de klassieke Crème brûlée. Een heerlijke combinatie van mijn twee favoriete desserts: rijstpap en crème brûlée. Op smaak gebracht met vanille en calvados. Heerlijk

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 65 g dessertrijst
  • 200 ml  volle melk
  • 200 ml room
  • 55 g suiker
  • 3 eidooiers
  • 2 el calvados
  • 1/2 vanillestok
  • rietsuiker of donkere cassonade

Werkwijze:

  1. Zet een ruime kookpot op het vuur en breng hierin de melk en de room samen met de rijst aan de kook
  2. Snij de vanillestok doormidden en schraap van één helft de vanille eruit
  3. Voeg dit samen met de halve stok toe aan de kookpot
  4. Laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen totdat de rijst gaar is
  5. Roer regelmatig
  6. Klop ondertussen de eidooiers met de suiker op tot een witte schuimige massa
  7. Meng de dooiermassa onder de rijstpap
  8. Roer dit goed onder elkaar en zet het vuur uit
  9. De eidooiers geven een mooie dikking aan de pudding
  10. Roer nu de calvados eronder en verdeel de rijstpap in schaaltjes
  11. Laat dit afkoelen in de koelkast
  12. Strooi er een dun laagje rietsuiker of donkere cassonade over
  13. Karameliseer de suiker en dien op

Variant:

Ik heb dit recept ook eens gemaakt met half volle melk en Alpro soya cuisine.  Dit gaf een iets minder volle smaak, maar dit is natuurlijk wel een gezondere versie

Recept uit het boek: Gordon Ramsay – Het geheim van de chef

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *