Dit dessert is een variant op de klassieke Crème brûlée. Een heerlijke combinatie van mijn twee favoriete desserts: rijstpap en crème brûlée. Op smaak gebracht met vanille en calvados. Heerlijk
Recept voor 2 personen
Ingrediënten:
- 65 g dessertrijst
- 200 ml volle melk
- 200 ml room
- 55 g suiker
- 3 eidooiers
- 2 el calvados
- 1/2 vanillestok
- rietsuiker of donkere cassonade
Werkwijze:
- Zet een ruime kookpot op het vuur en breng hierin de melk en de room samen met de rijst aan de kook
- Snij de vanillestok doormidden en schraap van één helft de vanille eruit
- Voeg dit samen met de halve stok toe aan de kookpot
- Laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen totdat de rijst gaar is
- Roer regelmatig
- Klop ondertussen de eidooiers met de suiker op tot een witte schuimige massa
- Meng de dooiermassa onder de rijstpap
- Roer dit goed onder elkaar en zet het vuur uit
- De eidooiers geven een mooie dikking aan de pudding
- Roer nu de calvados eronder en verdeel de rijstpap in schaaltjes
- Laat dit afkoelen in de koelkast
- Strooi er een dun laagje rietsuiker of donkere cassonade over
- Karamelliseer de suiker en dien op
Recept uit het boek: Gordon Ramsay – Het geheim van de chef