Dit dessert is een variant op de klassieke Crème brûlée. Een heerlijke combinatie van mijn twee favoriete desserts: rijstpap en crème brûlée. Op smaak gebracht met vanille en calvados. Heerlijk
Recept voor 2 personen
Ingrediënten:
- 65 g dessertrijst
- 200 ml volle melk
- 200 ml room
- 55 g suiker
- 3 eidooiers
- 2 el calvados
- 1/2 vanillestok
- rietsuiker of donkere cassonade
Werkwijze:
- Zet een ruime kookpot op het vuur en breng hierin de melk en de room samen met de rijst aan de kook
- Snij de vanillestok doormidden en schraap van één helft de vanille eruit
- Voeg dit samen met de halve stok toe aan de kookpot
- Laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen totdat de rijst gaar is
- Roer regelmatig
- Klop ondertussen de eidooiers met de suiker op tot een witte schuimige massa
- Meng de dooiermassa onder de rijstpap
- Roer dit goed onder elkaar en zet het vuur uit
- De eidooiers geven een mooie dikking aan de pudding
- Roer nu de calvados eronder en verdeel de rijstpap in schaaltjes
- Laat dit afkoelen in de koelkast
- Strooi er een dun laagje rietsuiker of donkere cassonade over
- Karameliseer de suiker en dien op
Variant:
Ik heb dit recept ook eens gemaakt met half volle melk en Alpro soya cuisine. Dit gaf een iets minder volle smaak, maar dit is natuurlijk wel een gezondere versie
Recept uit het boek: Gordon Ramsay – Het geheim van de chef