Gegrilde donut - Smokey Goodness - Het ultieme BBQ boek 2
Barbecue, Recepten, Uit het boek ...., Zoetigheden

Gegrilde donut – Smokey Goodness – Het ultieme BBQ boek

Wereldkampioen Barbecue Jord Althuizen presenteert het ultieme BBQ-boek: Smokey Goodness.

In Smokey Goodness onthult Jord Althuizen alle tricks of the trade van het echte barbecueën USA-style. Jord leert je alles over (voor)bereidingen en temperatuurbeheersing en geeft gouden tips om alleen het allerbeste uit je barbecue te halen! Ook geeft hij een lesje BBQ-jargon en vertelt hij van alles over de wereldwijde barbecuewedstrijden. Uiteraard staat het boek vol stoere, inspirerende recepten met véél pit en smaak: van burgers tot pulled pork en hele speenvarkens, van gegrilde sardines en scheermessen tot desserts van de barbecue als gegrilde donuts en ananas! Wil je meer uit je barbecue halen? Dan is dit boek een must. Voor je het weet ben je net zo verslingerd aan de grill, het vuur en de rook als Jord. Get your grill on!

Smokey Goodness – Het ultieme BBQ boek

Dit boek is er eentje die elke barbecue liefhebber zou moeten hebben. Een boek vol tips&tricks, kruiden rubs, BBQ sauces en verschillende smaakmakers. Duidelijke recepten en prachtige foto’s. Kortom een must-have!! In dit boek staan een heleboel recepten die ik wil maken tijdens de zomer. Van de befaamde ribs tot de Oosters gegrilde eend. Maar ook dit Sweet ending recept viel mij onmiddellijk op. Gegrilde donut met kruidige crème, dulce de leche – espresso glaze en gerookt spek. Een machtig lekker dessert dat iedereen kan klaarmaken.

Gegrilde donut - Smokey Goodness - Het ultieme BBQ boek

Nodig:

Dulche de leche – espresso – maple syrop – glaze:

  • 1 blokje gecondeseerde melk (397 g)
  • 4 el ahornsiroop
  • 4 verse espresso

Specerijencrème suisse:

  • 300 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 2 steranijs
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 5 pimentkorrels
  • 1 kardemompeul
  • 3 eidooiers
  • 75 g suiker
  • 20 g bloem
  • 20 g maizena
  • 4 el bruine rum
  • 100 g slagroom, geklopt tot yoghurt dikte

Extra:

  • 4 donut’s
  • 50 g gerookt ontbijtspek, krokant uitgebakken en zeer fijngestampt
  • 50 g pecannoten, fijngehakt


Doen:

Dulche de leche – espresso – maple syrop – glaze:

  1. Leg het blikje gecondenseerde melk in een pan met kokend water, laat 3 uur zachtjes koken
  2. Haal het blikje uit het water, laat 10 minuten rusten voor het open te maken
  3. Roer de ahornsiroop en espresso door de tot dulche de leche gekookte melk

Specerijencrème suisse:

  1. Breng in een pan de melk met 1/3 van de suiker tot net onder het kookpunt
  2. Snij het vanillestokje in de lengte in, schraap het merg eruit en voeg zowel het merg als het vanillestokje toe aan de melk
  3. Voeg de overige specerijen toe, laat 1/2 uur trekken
  4. Klop ondertussen de eidooiers en twee derde van de suiker romig in een kom
  5. Klop er vervolgens de bloem en maizena door
  6. Zeef de warme melk en giet een beetje van de warme melk bij het ei-suikermengsel, roer alles goed door.
  7. Voeg nu het ei-suikermengsel toe aan de warme melk in de pan, breng dit voorzichtig al roerend aan de kook
  8. Zet het vuur zacht en kook nog 1 minuut door.
  9. Giet de crème over in een schone kom, bedek met plastic folie en laat afkoelen
  10. Meng de afgekoelde crème met bruine rum en slagroom
  11. Doe het mengsel in een spuitzak

Afwerking:

  1. Halveer de donuts en grill deze aan beide zijde kort totdat ze warm en licht krokant geworden zijn
  2. Laat de donuts afkoelen tot kamertemperatuur
  3. Spuit op de helft van de donuts een royale portie specerijencrème, leg de bovenkant van de donut hierop
  4. Besprenkel met Dulche de leche – espresso – maple syrop – glaze, krokant ontbijtspek en pecannoten

 

Smokey Goodness  – Auteur: Jord Althuizen – Prijs: € 24,99 – ISBN: 9789021562292 – Uitgeverij Kosmos

Gegrilde donut - Smokey Goodness - Het ultieme BBQ boek 3

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *