Wintercocktails met Elixir d’Anvers
Dranken & Cocktails, Recepten

3 Winterse cocktails met Elixir d’Anvers

Print Friendly, PDF & Email

De winter duurt nog tot 20 maart. Nog tijd genoeg dus om van deze heerlijke warme wintercocktails te genieten. We maken hier een leuke variant op drie bekende winterse drankjes: warme chocomelk, hot toddy en glühwein. Steek die vuurkorf aan of maak een prachtige winterse wandeling. Als opkikkertje kan je genieten van één van deze drie warme dranken met Elixir d’Anvers. Deze recepten zijn telkens voor 2 cocktails.

Warme chocolademelk met marshmallow en Elixir d’Anvers

  • 50 ml water
  • 250 ml melk
  • 20 g cacaopoeder
  • 15 g suiker
  • 70 ml Elixir d’Anvers
  • marshmallows (voor de afwerking)
  • Doe alle ingrediënten in een steelpannetje. Roer goed
  • Warm op tot aan het kookpunt
  • Giet de warme chocomelk in een kampvuur mok
  • Werk af met de gebrande marshmellows

Hot toddy met Elixir d’Anvers, appelcider & whisky

  • 300 ml appelcider
  • 1 kl honing
  • 1 kaneelstok
  • 2 zeste van citroen
  • sap van 1/4 citroen
  • 75 ml Elixir d’Anvers
  • 20 ml Talisker 10y
  • Warm de appelcider met honing, kaneel, Elixir d’Anvers, zeste en sap van citroen op tot aan het kookpunt
  • Zet het vuur uit, voeg nu de Talisker toe
  • Verdeel over 2 glazen
  • Geniet!

Elixir d’Anvers Glühwein

  • 300 ml rode wijn
  • sap en zeste van 1 sinaasappel
  • 100 ml Elixir d’Anvers
  • 1 tl honing
  • 1 blad laurier
  • 3 kruidnagels
  • 1 kaneelstok
  • 2 schijfjes sinaasappel met 1 kruidnagel (afwerking)
  • Doe de wijn in een pannetje met honing, zeste van sinaasappel, kruidnagels, kaneelstokje en laurier.
  • Breng op een zacht vuur tot tegen de kookpunt.
  • Doe er het sinaasappelsap en de Elixir d’Anvers bij.
  • Laat nog heel even opwarmen.
  • Schenk het mengsel door een zeefje in twee theeglazen
  • Werk af met een schijfje sinaasappel met 1 kruidnagel
  • Geniet!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *