Vinden jullie sinaasappel en chocolade ook zo een top combinatie? Dan is dit recept echt iets voor jullie. Feestelijk, makkelijk klaar te maken en het ziet er nog leuk uit ook. We maken een heerlijk smeuïge tiramisu met sinaasappel. De lange vingers die we normaal gebruiken voor tiramisu vervangen we in dit recept door chocolademuffin. Als afwerking gebruiken we een heerlijk schijfje gekonfijte sinaasappel met chocolade. Dit recept kan je ook perfect de dag voordien al klaarmaken. Het is zelf lekkerder!
Nodig voor 4 á 6 personen – Ingrediënten van Lidl
- 250 g mascarpone
- 2 eieren
- 45 g suiker
- 2 chocolade muffins
- 4 schijfje sinaasappel met chocolade – Deluxe Lidl
- (sinaasappellikeur)
- 1 sinaasappel
Doen
- Splits de eieren en klop het eiwit stijf
- Klop het eigeel met de suiker tot een schuimig geheel
- Roer er zeste van sinaasappel, 2 el sinaasappelsap en de mascarpone door
- Spatel voorzichtig het opgeklopt eiwit onder het mascarponemengsel
- Let erop dat dit luchtig blijft
- Snij de chocolademuffins in plakjes
- Verdeel op de bodem van de glazen een plakje muffin
- (als er geen kinderen mee eten, kan je hier een beetje sinaasappel likeur over sprenkelen)
- Verdeel hierop de helft van het tiramisu mengsel
- Leg hierop terug een laagje chocolade muffin
- Verdeel de andere helft van het mengsel erover
- Laat 3 uur tot 1 nacht opstijven in de koelkast
- Werk af het schijfje sinaasappel in chocolade en extra zeste van sinaasappel
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.