De klassieke koekjestaart die iedereen kent omgetoverd naar een variant met speculoos. De combinatie van moka crème au beurre en speculoos is heerlijk.
Ingrediënten:
- 250 g petis beurre koekjes
- 250 g ongezouten boter (kamertemperatuur)
- 250 g bloemsuiker
- 1 g oploskoffie
- speculoos pasta
- 1 kopje koffie
- speculoos
- hagelslag
Doen
- Smelt 35 g boter en los hierin de oploskoffie op
- Doe de boter en de bloemsuiker in een ruime mengkom
- Meng dit voorzichtig tot een homogene massa, voeg ook de gesmolten boter toe
- Besmeer de petit beurre koekjes met een dun laagje speculoos pasta
- Smeer hierop een beetje crème au beurre
- Dop deze koekjes in de koffie en maak zo torentjes van 4 of 5 koekjes hoog
- Smeer een beetje crème au beurre op de zijkanten van de koekjes
- Garneer af naar eigen smaak met gemalen speculoos, hagelslag, ….
- Laat ze 1 nachtje in de koelkast staan alvorens te serveren