Zoetigheden

Koekjestaart met speculoos


De klassieke koekjestaart die iedereen kent omgetoverd naar een variant met speculoos. De combinatie van moka crème au beurre en speculoos is heerlijk.

Ingrediënten:

  • 250 g petis beurre koekjes
  • 250 g ongezouten boter (kamertemperatuur)
  • 250 g  bloemsuiker
  • 1 g oploskoffie
  • speculoos pasta
  • 1 kopje koffie
  • speculoos
  • hagelslag

Doen

  • Smelt 35 g boter en los hierin de oploskoffie op
  • Doe de boter en de bloemsuiker in een ruime mengkom
  • Meng dit voorzichtig tot een homogene massa, voeg ook de gesmolten boter toe
  • Besmeer de petit beurre koekjes met een dun laagje speculoos pasta
  • Smeer hierop een beetje crème au beurre
  • Dop deze koekjes in de koffie en maak zo torentjes van 4 of 5 koekjes hoog
  • Smeer een beetje crème au beurre op de zijkanten van de koekjes
  • Garneer af naar eigen smaak met gemalen speculoos, hagelslag, ….
  • Laat ze 1 nachtje in de koelkast staan alvorens te serveren

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *