Recepten, Voorgerechten

Duo van rundstartaar met asperges

Print Friendly, PDF & Email

Dit is een heerlijk voorgerecht om het asperge seizoen mee te beginnen. Een smaakvolle en krokante tartaar van asperges, in combinatie met rundstartaar

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

Voor de rundstartaar:

  • 100 gr filet pur/rumsteak
  • 1/2 sjalot
  • 1/2 el kappertjes
  • olijfolie
  • enkele druppels tabasco
  • enkele druppels worcestersaus
  • mespuntje mosterd
  • peper/zout

 

Voor de tartaar van asperges:
  • 4 asperges
  • olijfolie
  • peper en zout

 

Extra:
  • toastbrood

 

Werkwijze:

Tartaar van asperges:

  1. Schil de asperges van kop tot teen en breek het kontje er af
  2. Zet een kookpot op met koud water en een snuifje zout
  3. Doe 2 asperges in het water en breng dit naar het kookpunt
  4. Als het water kookt zet je het vuur uit en wacht je tot de asperges zinken (5 á 10 minuten). Nu zijn ze gaar
  5. Haal ze uit het kookvocht & laat de asperges afkoelen
  6. Dep de asperges droog en snijd ze dan in kleine blokjes
  7. Snijd de 2 rauwe asperges in even grote blokjes
  8. Meng de gekookte en rauwe asperges onder elkaar
  9. Breng dit op smaak met een beetje olijfolie, peper en zout
  10. Zet tot gebruik even in de koelkast

 

Rundstartaar:
  1. Snij de steak in hele fijne blokjes (snijden, niet hakken of malen)
  2. Snij de sjalot heel fijn
  3. Meng de sjalot en de kappetjes samen met de tabasco en de worchestersaus onder de steak
  4. Meng 1 el olijfolie, een mespuntje mosterd, peper en zout onder de blokjes steak
  5. Proef regelmatig en breng dit goed op smaak
  6. Plaats dit tot gebruik in de koelkast

 

Afwerking:

  1. Meng 1/3 van de asperge tartaar onder 1/3 rundstartaar
  2. Nu heb je 3 soorten tartaar. maak van elke soort een torentje
  3. Serveer deze tartaar met toast

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *