Dit is een heerlijk voorgerecht om het aspergeseizoen mee te beginnen. Een smaakvolle en krokante tartaar van asperges, in combinatie met rundstartaar.
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 100 gr filet pur/rumsteak
- 1/2 sjalot
- 1/2 el kappertjes
- olijfolie
- enkele druppels tabasco
- enkele druppels worcestersaus
- mespuntje mosterd
- peper/zout
- 6 asperges
- olijfolie
- peper en zout
- toastbrood
Werkwijze:
Tartaar van asperges:
- Schil de asperges van kop tot teen en breek het kontje er af
- Zet een kookpot op met koud water en een snuifje zout
- Doe 2 asperges in het water en breng dit naar het kookpunt
- Als het water kookt zet je het vuur uit en wacht je tot de asperges zinken (5 á 10 minuten). Nu zijn ze gaar
- Haal ze uit het kookvocht & laat de asperges afkoelen
- Dep de asperges droog en snijd ze dan in kleine blokjes
- Snijd de 2 rauwe asperges in even grote blokjes
- Meng de gekookte en rauwe asperges onder elkaar
- Breng dit op smaak met een beetje olijfolie, peper en zout
- Zet tot gebruik even in de koelkast
Rundstartaar
- Snij de steak in hele fijne blokjes (snijden, niet hakken of malen)
- Snij de sjalot heel fijn
- Meng de sjalot en de kappetjes samen met de tabasco en de worchestersaus onder de steak
- Meng 1 el olijfolie, een mespuntje mosterd, peper en zout onder de blokjes steak
- Proef regelmatig en breng dit goed op smaak
- Plaats dit tot gebruik in de koelkast
Afwerking:
- Meng 1/3 van de asperge tartaar onder 1/3 rundstartaar
- Nu heb je 3 soorten tartaar. maak van elke soort een torentje
- Serveer deze tartaar met toast