Aperitief hapjes

Brood vingers

Print Friendly, PDF & Email

Deze brood vingers zijn heerlijk als aperitief en je kan er zelf enorm creatief mee zijn.

Recept voor ongeveer 20 vingers:

Ingrediënten:

  •  475 g bloem
  • 300 g koud water
  • 15 g verse gist of 9 g droge gist
  • 9 g zout
  • 25 g olijfolie

Extra

  • Sesamzaad
  • Maanzaad
  • Pompoenpitten
  • Pijnboompitten
  • Gedroogde vijg, fijngesneden
  • ….

Werkwijze:

  1. Verkruimel de gist in een ruime mengschaal
  2. Voeg het water toe en meng goed
  3. Meng er nu de bloem en het zout onder, kneed dit tot een egaal deeg
  4. Voeg de olijfolie toe en kneed dit deeg ongeveer 10 minuten
  5. Laat het deeg 10 minuten rijzen
  6. Portioneer het deeg bijvoorbeeld in 5 bolletjes
  7. Meng bij verschillende bolletjes bv gedroogde vijg, pompoenpitten of pijnboompitten onder
  8. Verdeel nu het deeg in porties van 30 á 40 g
  9. Rol elke portie tot ongeveer 10 cm lang (duim dikte)
  10. Laat terug 10 minuten rijzen
  11. Rol de porties tot ongeveer 20 á 30 cm lengte (Pink vinger dikte)
  12. Je kan nu verschillende vingers door sesamzaad om maanzaad rollen
  13. Leg de vingers op een bakplaat met bakpapier
  14. Laat deze 60 á 70 minuten rijzen
  15. Bak deze vingers 10 minuten in een voorverwarmde oven van190 graden

Recept uit het boek: Stefan Elias bakt feestelijke recepten

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *