Deze brood vingers zijn heerlijk als aperitief en je kan er zelf enorm creatief mee zijn.
Recept voor ongeveer 20 vingers:
Ingrediënten:
- 475 g bloem
- 300 g koud water
- 15 g verse gist of 9 g droge gist
- 9 g zout
- 25 g olijfolie
Extra
- Sesamzaad
- Maanzaad
- Pompoenpitten
- Pijnboompitten
- Gedroogde vijg, fijngesneden
- ….
Werkwijze:
- Verkruimel de gist in een ruime mengschaal
- Voeg het water toe en meng goed
- Meng er nu de bloem en het zout onder, kneed dit tot een egaal deeg
- Voeg de olijfolie toe en kneed dit deeg ongeveer 10 minuten
- Laat het deeg 10 minuten rijzen
- Portioneer het deeg bijvoorbeeld in 5 bolletjes
- Meng bij verschillende bolletjes bv gedroogde vijg, pompoenpitten of pijnboompitten onder
- Verdeel nu het deeg in porties van 30 á 40 g
- Rol elke portie tot ongeveer 10 cm lang (duim dikte)
- Laat terug 10 minuten rijzen
- Rol de porties tot ongeveer 20 á 30 cm lengte (Pink vinger dikte)
- Je kan nu verschillende vingers door sesamzaad om maanzaad rollen
- Leg de vingers op een bakplaat met bakpapier
- Laat deze 60 á 70 minuten rijzen
- Bak deze vingers 10 minuten in een voorverwarmde oven van190 graden
Recept uit het boek: Stefan Elias bakt feestelijke recepten