Een heerlijke salade van quinoa met paprika, mango, lente-uitjes en feta. Hierbij een sappig gekruid stukje kipfilet. Gezond en super lekker
Recept voor 2 personen
Ingrediënten
- 210 g quinoa
- 1/2 rode peper, zonder zaadjes
- 50 g rucola
- 3 lente-uitjes
- 1/2 mango
- 1 gele paprika, zonder zaadjes
- 100 g feta
- 2 el olijfolie
- 2 kipfilets, elk van +- 180 g
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- kippenkruiden
Werkwijze:
- Leg de kipfilets op bakpapier en kruid deze met het gerookt paprikapoeder en de kippenkruiden, vouw het bakpapier dicht en sla de kip plat met een deegrol tot een dikte van 1.5 cm
- Hak de rucola grof, snij de lente-ui en rode peper fijn en zet dit even apart
- Snij de mango in fijne blokjes of reepjes en zet apart
- Snij de paprika in blokjes, en bak deze beetgaar
- Kook de quinoa gaar zoals op de verpakking staat
- Bak ondertussen de kipfilets gaar
- Giet de quinoa af
- Meng hier de rucola, lente-uitjes, gele paprika, rode peper en olijfolie onder, breng dit op smaak met peper en zout
- Snij de gebakken kipfilet is plakjes
- Doet de quinoa salade in een ruime schaal
- Verdeel hierover de stukjes kip
- Stooi er de blokjes mango en de verkruimelde feta over
- Smakelijk
Recept met inspiratie uit: Jamie 15 minutes