Hoofdgerechten

Lauwe salade van quinoa met kip

Een heerlijke salade van quinoa met paprika, mango, lente-uitjes en feta. Hierbij een sappig gekruid stukje kipfilet. Gezond en super lekker

Recept voor 2 personen

Ingrediënten

  •  210 g quinoa
  • 1/2 rode peper, zonder zaadjes
  • 50 g rucola
  • 3 lente-uitjes
  • 1/2 mango
  • 1 gele paprika, zonder zaadjes
  • 100 g feta
  • 2 el olijfolie
  • 2 kipfilets, elk van +- 180 g
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • kippenkruiden

Werkwijze:

  1. Leg de kipfilets op bakpapier en kruid deze met het gerookt paprikapoeder en de kippenkruiden, vouw het bakpapier dicht en sla de kip plat met een deegrol tot een dikte van 1.5 cm
  2. Hak de rucola grof, snij de lente-ui en rode peper fijn en zet dit even apart
  3. Snij de mango in fijne blokjes of reepjes en zet apart
  4. Snij de paprika in blokjes, en bak deze beetgaar
  5. Kook de quinoa gaar zoals op de verpakking staat
  6. Bak ondertussen de kipfilets gaar
  7. Giet de quinoa af
  8. Meng hier de rucola, lente-uitjes, gele paprika, rode peper en olijfolie onder, breng dit op smaak met peper en zout
  9. Snij de gebakken kipfilet is plakjes
  10. Doet de quinoa salade in een ruime schaal
  11. Verdeel hierover de stukjes kip
  12. Stooi er de blokjes mango en de verkruimelde feta over
  13. Smakelijk

Recept met inspiratie uit: Jamie 15 minutes

Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *