Zoetigheden

Maanzaadcake met boterroom en koekjes

Print Friendly, PDF & Email


Dit gebak proefde proefde ik voor de eerste keer op het werk, meegebracht door een Roemeense collega. Na een vertaling van het recept was het resultaat bijna even lekker. Een heerlijk luchtige cake met maanzaad. crème en biscuit koekjes. Een stukje gebak waar je niet genoeg van krijgt.

Extra: Grote ovenschotel of bakvorm 30cm op 25cm

Ingrediënten:

  • 250 g suiker
  • 5 eieren
  • 80 g maanzaad
  • 250 g ongezouten boter (kamertemperatuur)
  • 100 g bloem
  • biscuit koekjes
  • vanillesuiker
  • 1/2 zakje bakpoeder
Werkwijze:

Maak eerst het beslag voor de cake:

  1. Verwarm de oven voor tot 160 graden
  2. Klop de eiwitten op met 100 g suiker tot een stevig massa
  3. Voeg maanzaad, bloem en bakpoeder toe
  4. Meng dit tot je een luchtig homogene massa hebt
  5. Boter de bakvorm in, en giet het beslag hierin
  6. Bak de cake 15 minuten in de oven
  7. Laat na het bakken de cake volledig afkoelen

Maak nu de crème:

  1. Klop de eidooiers op met 150 gr suiker & de vanillesuiker “au bain marie” tot de suiker is gesmolten
  2. Laat even afkoelen
  3. Voeg stukje voor stukje de boter toe
  4. Mix dit tot je een gladde massa bekomt

Afwerking:

  1. Smeer de crème op de afgekoelde cake
  2. Maak een siroop van 2 el suiker met een beetje water
  3. Dop de biscuit koekjes in de siroop en leg deze bovenop de crème
  4. Laat dit 1 nachtje in de koelkast staan alvorens te serveren

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *