Tiramisu met limoncello en lemon curd
Recepten, Zoetigheden

Tiramisu met limoncello en lemon curd

Print Friendly, PDF & Email

Om het begin van de lente te vieren, maken we een zalig lekker frisse tiramisu met wafeltjes en lemon curd. Normaal wordt lemon curd gemaakt van citroensap. Maar voor deze feestelijke tiramisu maken we een versie met limoncello en citroensap. Dubbel feest dus!

Recept voor 6 personen

  • 250 g mascarpone
  • 3 eieren
  • 45 g suiker
  • 1 el Limoncello Di Capri
  • zeste van 1 citroen
  • lemon curd
  • 150 g Parijse wafeltjes (Jules Destrooper)

Doen

  • Splits de eieren en klop het eiwit stijf
  • Klop het eigeel met de suiker tot een schuimig geheel
  • Roer de zeste van citroen en 1 el limoncello door de mascarpone
  • Spatel het opgeklopt eigeel onder de mascarpone
  • Spatel voorzichtig het opgeklopt eiwit onder het mascarponemengsel
  • Let erop dat dit luchtig blijft
  • Hak de Parijse wafeltjes grof
  • Verdeel op de bodem van de glazen een beetje van deze wafeltjes
  • Lepel hierop 1 el lemon curd
  • Verdeel hierop de helft van het tiramisu mengsel
  • Strooi opnieuw een laagje grof gehakte wafeltjes
  • Verdeel hierop de andere helft van het tiramisu mengsel
  • Laat 3 uur tot 1 nacht opstijven in de koelkast
  • Werk af met lemon curd en blauwe bessen

Lemon curd

Voor dit recept heb je niet al deze lemon curd nodig

  • 150 g boter
  • 50 ml Limoncello Di Capri
  • 60 ml citroensap (2 citroenen)
  • 2 eieren
  • 65 g suiker
  • Rasp de citroenen en pers ze uit.
  • Doe de citroenrasp, suiker en roomboter in een hittebestendige kom
  • Zet deze kom op een kookpot met een laagje kokend water in, op het vuur (au bain marie)
  • Laat de ingrediënten in de kom smelten, roer tot een gladde massa
  • Als alle boter is gesmolten voeg je het citroensap en de limoncello toe, roer dit door het mengsel.
  • Voeg nu de eieren toe. Het een kwestie van geduld nu.
    (Hou af en toe wel even in de gaten of er nog genoeg water in je pannetje zit.)
  • Blijf zachtjes roeren in de kom terwijl de lemon curd steeds dikker wordt.
  • Als de lemon curd de dikte van yoghurt heeft, is hij goed. Reken hiervoor ongeveer 20 minuten.
  • Giet de lemon curd in een schaal om af te koelen

#ADV – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Alcobrands


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *