Dranken & Cocktails, Recepten

Winter cocktail: Beerenburger Glühwein – Boomsma Distilleerderij

Print Friendly, PDF & Email

Boomsma – Leeuwarden,

In de zomer van 2016 genoten we van een culinair weekend in Leeuwarden. Tijdens dit weekend maakten we via “De Friese Food Tour” kennis met Boomsma Distilleerderij. We kregen een korte rondleiding en proefde enkele specialiteiten, waaronder deze Beerenburger.

Beerenburger, gemaakt volgens ambachtelijke traditie uit Friesland.

Boomsma Beerenburger wordt nog altijd gemaakt volgens dezelfde ambachtelijke traditie als 125 jaar geleden. Dat begint met een zorgvuldige selectie van de allerbeste kruiden waaronder gentiaan, jeneverbes, zoethout en laurierbes. Deze worden in de juiste verhouding met elkaar vermengd en onder streng toezicht van de distillateur tenminste twee maanden lang op alcohol getrokken. Het resultaat is een karakteristieke Beerenburger met een volle smaak en een krachtig aroma.

Beerenburger Glühwein

Winter Beerenburger,

Glühwein is één van de populairste winterdranken, in dit recept maken we een leuke variant met Boomsma Beerenburger

Nodig:

  • 5 cl Beerenburger
  • 10 cl rode wijn
  • 1 steranijs
  • 2 kruidnagel
  • 1 kaneelstok
  • 1 zeste van sinaasappel
  • 1/2 schijfje sinaasappel voor de afwerking

 

Doen:

  • Warm de wijn samen met steranijs, kruidnagel, zeste van sinaasappel en kaneel op tot net niet aan het kookpunt
  • Voeg de Beerenburger toe.
  • Serveer de Beerenburger Glühwein met een schijfje sinaasappel

 

Over Boomsma Distilleerderij,

Boomsma Distilleerderij werd in 1883 opgericht in Leeuwarden. In tegenstelling tot de meeste andere distilleerderijen is Boomsma nog steeds een zelfstandig familiebedrijf. Onder leiding van de vijfde generatie worden oude tradities gekoesterd en nieuwe ambities gerealiseerd

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *