Op 14 juni 2025 is het World Gin Day en hoe vier je dat beter dan met een verfrissende Roku Gin & Tonic? Samen met het botanische Thomas Henry Tonic krijg je een gin tonic die zowel verfrissend als verfijnd is. Speciaal voor deze dag creëren we een killer foodpairing: tempura van bimi met een frisse dip. De perfecte match om de smaken van de gin te versterken. Dit wil je niet missen – het recept staat nu op de blog!



Gin&Tonic – Roku Gin & Botanical Tonic by Thomas Henry
- 50 ml Roku Gin
- 150 ml Botanical Tonic by Thomas Henry
- schijfje limoen
- 3 jeneverbessen
- Vul een glas met ijsblokjes
- Voeg Roku Gin en tonic toe
- Werk af met een schijfje limoen en enkele jeneverbessen
Tempura van bimi
- 200 g bimi of Broccolini
- 120 g bloem
- 40 g maizena
- 100 g koud water
- 100 g ijsblokjes
Fris kruidige dipsaus
- 3 el zure room
- 3 el mayonaise
- 1 el Roku gin
- rasp van 1/2 limoen
- 1 kl mosterd
- 1 el fijngesneden kruiden (oregano, basilicum, munt)
Doen
- Meng alle ingrediënten voor de dipsaus. Bewaar deze tot gebruik in de koelkast
- Doe de bloem, maizena en het water in een mengkom. Roer goed
- Voeg nu de ijsblokjes toe, roer goed tot je een ijskoud beslag krijgt
- Wentel de bimi volledig door het tempurabeslag
- Frituur deze enkele minuten tot ze licht bruin en krokant zijn
- Serveer de tempura van bimi met de fris kruidige dip
- Combineer dit met een verfrissende Gin & Tonic voor de perfecte pairing.



Advertentie – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Alcobrands
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.

