World Gin Day 2025: Roku Gin en Tempura van Bimi als perfecte combinatie
Aperitief hapjes, Recepten

World Gin Day 2025: Roku Gin en Tempura van Bimi als perfecte pairing

Op 14 juni 2025 is het World Gin Day en hoe vier je dat beter dan met een verfrissende Roku Gin & Tonic? Samen met het botanische Thomas Henry Tonic krijg je een gin tonic die zowel verfrissend als verfijnd is. Speciaal voor deze dag creëren we een killer foodpairing: tempura van bimi met een frisse dip. De perfecte match om de smaken van de gin te versterken. Dit wil je niet missen – het recept staat nu op de blog!

Gin&Tonic – Roku Gin & Botanical Tonic by Thomas Henry

  • 50 ml Roku Gin
  • 150 ml Botanical Tonic by Thomas Henry
  • schijfje limoen
  • 3 jeneverbessen
  • Vul een glas met ijsblokjes
  • Voeg Roku Gin en tonic toe
  • Werk af met een schijfje limoen en enkele jeneverbessen

Tempura van bimi

  • 200 g bimi of Broccolini
  • 120 g bloem
  • 40 g maizena
  • 100 g koud water
  • 100 g ijsblokjes

Fris kruidige dipsaus

  • 3 el zure room
  • 3 el mayonaise
  • 1 el Roku gin
  • rasp van 1/2 limoen
  • 1 kl mosterd
  • 1 el fijngesneden kruiden (oregano, basilicum, munt)

Doen

  • Meng alle ingrediënten voor de dipsaus. Bewaar deze tot gebruik in de koelkast
  • Doe de bloem, maizena en het water in een mengkom. Roer goed
  • Voeg nu de ijsblokjes toe, roer goed tot je een ijskoud beslag krijgt
  • Wentel de bimi volledig door het tempurabeslag
  • Frituur deze enkele minuten tot ze licht bruin en krokant zijn
  • Serveer de tempura van bimi met de fris kruidige dip
  • Combineer dit met een verfrissende Gin & Tonic voor de perfecte pairing.

Advertentie – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Alcobrands


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *