Vislasagne met asperges en erwtjes – ultiem comfortfood met lentegroenten
Hoofdgerechten, Recepten

Vislasagne met asperges en erwtjes – ultiem comfortfood met lentegroenten

Zin in iets anders dan de klassieke lasagne? Deze vislasagne met asperges en erwtjes brengt de lente op je bord. Fris, romig en verrassend licht – perfect voor wie houdt van comfortfood zonder dat het te zwaar wordt. De combinatie van zachte witte vis, knapperige lentegroenten en een romige saus zorgt voor een gerecht dat zowel doordeweeks als bij een etentje helemaal tot zijn recht komt. Serveer met een frisse salade of gewoon zo – puur genieten.

Nodig voor 2 personen

  • 300 g witte vis (zeewolf, leng, schelvis)
  • 500 g asperges
  • 100 g erwtjes (diepvries)
  • lasagnevellen (3 grote verse)
  • 1 liter melk
  • 150 g gemalen emmentaller
  • peper, zout en nootmuskaat
  • 40 g bloem
  • 40 g boter

Doen

  • Schil de asperges en breek het houtachtige uiteinde af. Kook ze beetgaar in melk – bewaar deze melk straks voor de saus. Snijd de asperges in de lengte doormidden en meet 750 ml van de melk af voor de bechamelsaus
  • Smelt 40 g boter in een kookpot. Voeg daarna 40 g bloem toe en roer met een houten lepel tot je een gladde roux krijgt. Laat dit mengsel kort zachtjes garen op het vuur – zo verdwijnt de bloemsmaak.
  • Giet vervolgens, van het vuur af, 750 ml melk erbij. Zet de pot terug op het vuur en breng de saus al roerend aan de kook. Laat even pruttelen en haal dan van het vuur.
  • Voeg de helft van de kaas toe. Breng de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat
  • Snijd de vis in stukjes
  • Lepel een beetje saus op de bodem van een ovenschaal en leg er een eerste lasagnevel op. Schep er wat bechamelsaus over. Verdeel de helft van de asperges, erwtjes en vis over de saus. Herhaal met een tweede laag: lasagnevel, saus, rest van de asperges, erwtjes en vis. Sluit af met een laatste vel pasta en een royale laag saus. Strooi de rest van de kaas erover.
  • Bak gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden
  • Smakelijk!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *