Twee whisky cocktails voor Vaderdag met Laphroaig 10Y
Dranken & Cocktails, Recepten

Twee whisky cocktails voor Vaderdag met Laphroaig 10Y

Verras je vader op de tweede zondag van juni met twee stoere whisky cocktails! Laphroaig 10Y, met zijn rokerige en zilte karakter, is de perfecte single malt voor wie houdt van een krachtige, authentieke smaak. Deze Islay single malt komt zowel puur als in cocktails tot zijn recht. Wij mixen een Laphroaig Paloma met pompelmoes en een Laphroaig Boulevardier – twee cocktails die de robuuste kracht van deze whisky perfect laten schitteren!


Laphroaig Paloma

  • 50 ml Laphroaig 10Y
  • 50 ml versgeperst roze pompelmoessap
  • 10 ml suikersiroop 2:1
  • 50 ml sodawater
  • 15 ml limoensap
  • grof zeezout
  • Snij de pompelmoes doormidden. Wrijf de rand van een tumblerglas over de halve pompelmoes en dep deze vervolgens in grof zeezout
  • Doe Laphroaig 10Y, pompelmoessap, limoensap, suikersiroop en ijsblokjes in een cocktailshaker
  • Shake krachtig
  • Vul het tumblerglas met ijs, Zeef de cocktail in het glas
  • Vul aan met 50 ml sodawater, roer even door
  • Garneer met zeste van pompelmoes

Laphroaig Boulevardier

  • 50 ml Laphroaig 10Y
  • 25 ml Antica Formula vermouth 
  • 25 ml Botanic Bitter
  • 10 ml amaretto
  • sinaasappelzeste
  • ijsblokjes
  • Voeg alle ingrediënten toe aan een mixglas dat gevuld is met ijs.
  • Roer tot de cocktail voldoende gekoeld is.
  • Plaats enkele ijsblokjes in een tumbler-glas en zeef de cocktail in het glas.
  • Werk af met sinaasappelzeste.

Advertentie – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & Alcobrands


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *