Graham’s extra dry white port,
Mijn eerste kennismaking met Graham’s extra dry white port was tijdens een persreis in 2016 naar Portugal. Tijdens het diner kregen we een port-tonic als aperitief. Ook wel de Portugese gin&tonic genoemd. Een tweede keer tijdens een diner bij Cachet de Cire rond de Graham’s Port Week 2017.
De Graham’s extra dry white port is veel droger dan andere ports, wit of rood, maar niet zo dat alle kleur uit je gezicht wegtrekt. Een stoere zomerdrank voor wie durft, met of zonder tonic, ijs of citroen. Naast de Port & Tonic maakte ik nog twee heerlijke andere cocktails. Een heerlijke barbecue cocktail met pompelmoes en een Negroni met Portugese twist, ontdek ze hieronder:
Port & Tonic
Nodig:
- 1/2 dl Graham’s extra dry white port
- 1 dl tonic (of iets meer, naar persoonlijke smaak)
- voldoende ijsblokjes
- schijfje limoen
Port & Pomelo
Deze cocktail met Graham’s extra dry white port vind ik persoonlijk een perfect aperitief voor bij een barbecue. Laag in alcohol gehalte en heerlijk zacht zomers van smaak.
Nodig:
- 60 ml Graham’s extra dry white port
- 30 ml vers pompelmoessap
- 10 ml limoensap
- 30 ml bruiswater
- ijsblokjes
- pompelmoes en munt voor de afwerking
Doen:
- Vul een cocktailglas met ijsblokjes
- Voeg port, pompelmoessap en limoensap toe
- Vul aan met bruiswater
- Werk af met een schijfje pompelmoessap en een takje munt
Port ó groni,
Deze cocktails is een afleiding van de Italiaanse klassieker: Negroni. Eerder maakte ik al eens een Belgische variant op deze cocktail. Deze keer gaan we voor de Portugese twist. Zo vervangen we de Campari door deze extra droge witte port.
Nodig:
- 30 ml Graham’s extra dry white port
- 30 ml gin
- 30 ml rode vermout
- ijsblokjes
- zeste van sinaasappel
Doen:
- Doe de ijsblokjes in een glas
- Giet alle ingrediënten in het glas
- Roer goed
- Werk af met een zeste van sinaasappel
Meer artikels rond port vind je hier