Travel

4 daagse trip naar de Algarve – Portugal

Print Friendly, PDF & Email

Een tijdje geleden werd ik uitgenodigd voor een culinaire trip naar Portugal. In het gezelschap Toni van June.be, Inge van GVA en twee mamablogs (Leuke wereld en Mama van vijf). Met deze twee laatste blogs deelde ik de auto carpool-gewijs richting Charleroi. Ik moet eerlijk toegeven dat ik tijdens deze rit naar de luchthaven dacht dat ik 4 dagen overspoeld zou worden met kinderverhalen. Zorgen voor niets, de focus lag vooral op genieten van de eerste lente-zon, plezier maken en al het lekkers wat Portugal te bieden heeft. Volg via deze foto’s onze 4 daagse trip naar  het Martinhal Quinta Family Resort in Portugal. Naast alle kindvriendelijk mogelijkheden van de streek en het resort stond vooral het culinaire gebeuren in de spotlights.

DSC_0012DSC_0525

Na een vlucht van 2.5 u landden we in Faro. Het was nog redelijk fris, maar het beloofde een heerlijk dag te worden. Een half uurtje in de taxi en we arriveerden in het resort. Na een snel ontbijt en een tour langs alle faciliteiten stond er een lunch in ‘Koko Lane’ geplant. Een hip lunch adres voor het hele gezin. Lunch with a view.

DSC_0041DSC_0045

We bezochten niet alleen ‘Marinhal’ in ‘Quinta do lago’ maar ook in ‘Sagres’. Na een heerlijke massage in de “Finisterra Spa”  stond er op onze eerste avond een heerlijk diner op de planning. Hier kookte gast chef Luis Pestana een 6 gangen diner met aangepaste wijnen en port van Symington Estates. Genieten, maar s’avonds was ik enorm blij wat we terug in onze villa waren. 24 uur geleden liep echter mijn wekker af in België. De eerste dag van onze culinaire trip was dus alvast geslaagd.
DSC_0096

Na een korte, maar heerlijke nachtrust genieten we s’morgens terug van een heerlijk ontbijt in de M-bar in het resort. Vitamine D in overvloed.

DSC_0152

Na een ontbijt stond er een boottrip met oesterdegustatie op de planning. Een rondvaart van ongeveer drie kwartier door “Ria Formosa” bracht ons naar een visserseiland. Een eiland zonder auto’s, maar wel hun eigen school, voetbalclub enz… In de haven genoten we van een heerlijke oesterdegustatie. Laat mij nu net niet gek zijn van oester, maar soit. Er was ook een heerlijk glaasje wijn voorzien. Die oester hebben we geproefd, maar de rest van de groep genoot er harder van.

DSC_0189DSC_0225DSC_0234DSC_0240DSC_0299DSC_0314DSC_0323

Paardrijden was het volgende dat op de planning stond. Omdat ik hier minder goede ervaringen mee heb, paste ik hiervoor. Maar terwijl de helft van de groep een korte introductie kreeg en genoot van een tripje door het bos, maakten wij een heerlijke wandeling. Iedereen gelukkig.

DSC_0408

S’avond stond er een diner bij ‘Casa do Lago‘ gepland, een uniek vis en zeevruchten restaurant waar iedereen enorm genoot van uiterst verse en smaakvolle gerechten en een heerlijk glaasje witte wijn.

7DSC_0335

Op deze laatste dag stonden de meenste culinaire activiteiten op de planning. S’morgens brachten we een bezoek aan de foodhallen “Mercado de Loulé”. Hierna stond een workshop / cooking class Cataplana gepland. Een traditioneel éénpansgerecht met verse producten uit de zee. Het recept vind je hier.

17

Portugal staat natuurlijk ook bekend voor zijn breed scala aan port, madeira en wijnen. Zo brachten wij een bezoek aan Quinta dos Vales Winery. Na een wandeling over het domein en langs de wijngaarden was het tijd voor de degustatie. Hier genoot vooral de rode “Duo” van mijn voorkeur. Een ronde en elegante wijn met een mooie structuur, lange afdronk en perfecte prijs/kwaliteitsverhouding.

DSC_0651DSC_0655DSC_07010

Om onze culinaire trip af te sluiten werden we uitgenodigd in het pas geopende grillrestaurant “Bovino“. Een 200 jaar oude boerderij werd omgetoverd tot traditioneel en eigentijds restaurant. Een prachtig interieur en heerlijke gerechten waar kwaliteit primeert. Oh, wat hebben we genoten op deze laatste avond of gewoon van heel deze trip. Portugal, It was a pleasure to meet you !!

4

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *