Makkelijke vogelnestjes van lamsgehakt
Hoofdgerechten, Recepten

Makkelijke vogelnestjes van lamsgehakt

Wie Pasen zegt, zegt lamsvlees! Elk jaar opnieuw is het uitkijken naar deze periode. Niet alleen omdat dit het begin van de lente is, dit is ook het seizoen van lamsvlees. Daarnaast staat Pasen ook gelijk aan vogelnestjes. Een traditioneel familiegebeuren.

Vogelnestjes van lamsgehakt

We moeten eerlijk zeggen dat vogelnetjes maken normaal wel wat werk ik. Normaal zeggen we, want we maken hier een super snelle versie van. In plaats van aan de slag te gaan met gehakt, starten we ineens met hamburgers. Deze zijn perfect op smaak en zo kan je verschillende stappen overslagen. We rollen de lamsburgers een beetje plat en vouwen deze zo rond een gekookt ei. Paneren, frituren, even in de oven en klaar. Niet gek van lamsvlees? Ga dan bv aan de slag met de Iberico Burger. Wij serveren deze vogelnestjes met verse tomatensaus en stoemp met prei. Maar dat is natuurlijk volledig naar eigen smaak.

Recept voor 4 personen

  • Kook 4 eieren gedurende 5 minuten, verfris deze onmiddellijk onder koud water
  • Pel de eieren. Wentel de eieren door de bloem, zo blijft het gehakt beter kleven rond het ei
  • Leg een hamburger tussen 2 velletjes plasticfolie
  • Rol de hamburgers een beetje plat tot een diameter van 14 cm
  • Leg in het midden 1 ei
  • Vouw de hamburger dicht rond het ei. Wikkel deze stevig in de plastic folie
    Bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • Herhaal deze stappen tot de 4 vogelnestjes klaar zijn
  • Klop in een diep bord de overige 2 eieren los
  • Doe paneermeel in een ander diep bord
  • Haal de vogelnestjes uit de plasticfolie.
  • Rol de gevulde hamburger eerst door losgeklopt ei, daarna door het paneermeel. Herhaal dit nog eens zodat ze 2x gepaneerd zijn.
  • Frituur de vogelnestjes gedurende 4 minuten op 175 graden
  • Leg de vogelnestjes in een ovenschotel. Bak ze nog 10 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden

Tomatensaus:

  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el bloem
  • kippenbouillon
  • 1 tomaat
  • Stoof de ui en knoflook aan in een beetje olijfolie
  • Voeg de tomatenpuree toe en stoof deze zachtjes mee aan
  • Voeg de bloem toe en stoof deze ook even mee aan
  • Bevochtig met 1 glas bouillon, breng dit aan de kook
  • Is de saus te dik, voeg dan nog een beetje bouillon toe
  • Snij de tomaat in blokjes en voeg deze toe aan de saus
  • Breng de saus op smaak met peper en zout

#ADV – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & The Meatlovers.


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.