Oosterse vispastei
In deze Oosterse vispastei combineren we verschillende soorten vis zoals zalm en schar. Daaraan voegen we ook nog enkele scampi toe. We maken hier geen klassieke saus, maar we gaan aan de slag met kokosmelk en spinazie. Verder werken de de visovenschotel af met een klassieke puree. Smaakvol, verrassend en super lekker!
Nodig voor 2 personen
- 350 g vis naar keuze (zalm, schar, scampi, …)
- 1 ui
- 1 cm gember
- 1 rode peper
- 1 teentje knoflook
- 1 tl mosterdzaad
- 200 ml kokosmelk
- 150 g verse spinazie
- kurkuma, komijn, karwij
- 400 g bloemige aardappelen
- melk
- boter
Doen
- Schil de aardappelen, snij deze in grove stukken
- Kook de aardappelen gaar in gezouten water
- Giet de gekookte aardappels af
- Plet de aardappelen met een beetje boter en melk
- Breng de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat
- Snij de ui en rode peper fijn
- Rasp de gember en knoflook fijn
- Warm een flinke scheut olijfolie op in een ruime kookpot
- Stoof de ui, rode peper, gember en knoflook aan in de olijfolie
- Voeg de mosterdzaadjes en de kokosmelk toe
- Voeg de spinazie toe, breng dit aan de kook
- Haal de pan van het vuur als de spinazie is geslonken
- Breng dit op smaak met peper, zout, kurkuma, komijn en karwij
- Snij de vis in grove stukken, kruid deze met peper en zout
- Verdeel de vis en scampi in een ovenschotel
- Verdeel hierover de kokos-spinazie mengeling
- Werk de Oosterse vispastei af met puree
- Plaats gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Smakelijk
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.