Bieten waren nooit onze favoriete groenten. Tot we in restaurant Lewis een hoofdgerecht kregen met 3 structuren van biet. Kort daarna kwam ik dit recept tegen in Puur genieten 2 van Pascale Naessens. Origineel, gezond en super lekker
Bekijk hier een vernieuwd recept met 2 verschillende versies carpaccio van rode biet.
Recept voor 4 personen:
Ingrediënten:
- 2 bieten (rode of gekleurde)
- gemengde sla
- 200 g geitenkaas
- balsamicoazijn
- gewone azijn
- walnoten
Werkwijze:
- Schil de bieten en snij ze in zo dun mogelijk plakjes (mandoline of dunschiller)
- Doe ze in een pannetje met water en zet ze net onder water
- Gebruik je 2 verschillende kleuren biet, gebruik dan ook 2 verschillende pannetjes
- Voeg bij de rode biet een goede scheut olijfolie en balsamicoazijn toe
- Voeg bij de gekleurde biet een scheut olijfolie en gewone azijn toe
- Kook ongeveer 15 minuten tot de biet gaar is
- Giet het kookvocht weg en laat de plakjes afkoelen
- Hak de walnoten grof en rooster deze in een pan zonder vetstof
- Meng de sla met olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout
- Schik de plakjes biet op bord
- Verdeel hierover een beetje sla en de walnoten
- Verkruimel de geitenkaas erover
Tip: balsamicoazijn: Door in het kookvocht balsamicoazijn toe te voegen, komt het zoete van de rode biet naar boven.
Variant: Gebruik fetakaas en pijnboompitten ipv geitenkaas en walnoten
Hoi Kris,
Superreceptje!
Zou ik dit ook kunnen met voorgekookte vacuumgetrokken rode bietjes?
Groetjes
Carine Serlet
Hoi,
Dat zou idd gaan, maar vers vind ik het wel veel lekkerder.
Door ze te koken met balsamico of gewone azijn verminderd de aardse smaak.
Veel succes ermee.
Kris
Mmm dit lijkt me lekker! Ik blog ook veel gezonde receptjes. Pascale Naessens geeft me veel inspiratie.
Groetjes van een Vlaamse Loopgekke Keukenprinces
hapjesprinces.be