Carpaccio van rode biet met hazelnoten & croutons
Recepten, Voorgerechten

Carpaccio van biet met geitenkaas en walnoten

Bieten waren nooit onze favoriete groenten. Tot we in restaurant Lewis een hoofdgerecht kregen met 3 structuren van biet. Kort daarna kwam ik dit recept tegen in  Puur genieten 2 van Pascale Naessens. Origineel, gezond en super lekker

Bekijk hier een vernieuwd recept met 2 verschillende versies carpaccio van rode biet.

Recept voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 2 bieten (rode of gekleurde)
  • gemengde sla
  • 200 g geitenkaas
  • balsamicoazijn
  • gewone azijn
  • walnoten

Werkwijze:

  • Schil de bieten en snij ze in zo dun mogelijk plakjes (mandoline of dunschiller)
  • Doe ze in een pannetje met water en zet ze net onder water
  • Gebruik je 2 verschillende kleuren biet, gebruik dan ook 2 verschillende pannetjes
  • Voeg bij de rode biet een goede scheut olijfolie en balsamicoazijn toe
  • Voeg bij de gekleurde biet een scheut olijfolie en gewone azijn toe
  • Kook ongeveer 15 minuten tot de biet gaar is
  • Giet het kookvocht weg en laat de plakjes afkoelen
  • Hak de walnoten grof en rooster deze in een pan zonder vetstof
  • Meng de sla met olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout
  • Schik de plakjes biet op bord
  • Verdeel hierover een beetje sla en de walnoten
  • Verkruimel de geitenkaas erover

Tip: balsamicoazijn: Door in het kookvocht balsamicoazijn toe te voegen, komt het zoete van de rode biet naar boven.

Variant: Gebruik fetakaas en pijnboompitten ipv geitenkaas en walnoten

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Carine Serlet zegt:

    Hoi Kris,
    Superreceptje!
    Zou ik dit ook kunnen met voorgekookte vacuumgetrokken rode bietjes?
    Groetjes
    Carine Serlet

    1. Hoi,
      Dat zou idd gaan, maar vers vind ik het wel veel lekkerder.
      Door ze te koken met balsamico of gewone azijn verminderd de aardse smaak.
      Veel succes ermee.
      Kris

  2. Mmm dit lijkt me lekker! Ik blog ook veel gezonde receptjes. Pascale Naessens geeft me veel inspiratie.
    Groetjes van een Vlaamse Loopgekke Keukenprinces
    hapjesprinces.be

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *