Een heerlijk bord soep van Chinese kool geserveerd met dunne reepjes omelet en krokant gebakken spekblokjes.
Recept voor 1,5 liter (5 personen)
Ingrediënten:
- 1 Chinese kool, grof gesneden
- 1 ui, grof gesneden
- 1 teentje knoflook, grof gesnenden
- 1 l kippenbouillon
- 1 tl kerrie poeder of (Curry Madras van Jonnie Boer)
- 250 ml room (alpro soya light)
- 125 gr spekblokjes
- 2 eieren
- boter
- peper & zout
Werkwijze:
- Smelt de boter in een ruime kookpot en stoof hierin de ui en knoflook aan
- Voeg het kerriepoeder toe en stoof dit even mee aan
- Voeg de Chinese kool toe en stoof ook deze even mee aan
- Voeg nu de kippenbouillon toe
- Breng de soep aan de kook, plaats een deksel op de pot en laat dit 20 minuten zachtjes koken
- Mix de soep fijn
- Voeg de room toe en breng de soep op smaak met peper en zout
Afwerking
- Bak de spekblokjes krokant
- Maak een dunne omelet van 2 eieren
Serveren:
- Snij de omelet in fijne reepjes en schik deze in een diep bord
- Leg er enkel blokjes spek tussen
- Serveer de soep apart