Mosselen met curry, kokos en koriander
Recepten, Voorgerechten

Mosselen met curry, kokos en koriander

Print Friendly, PDF & Email

Indische mosselen met curry, kokos en koriander zijn een heerlijke en kruidige variatie op de klassieke mosselen. Dit exotische gerecht combineert de verfijnde smaken van Indiase specerijen, romige kokosmelk en de frisse kick van citroenzest en rode peper. Daarbij bakken we zelf naanbrood met curry en koriander. Een top combinatie!

Nodig voor 2 personen (voorgerecht) – Ingrediënten van Lidl

  • 1kg verse mosselen
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 cm verse gember, geraspt
  • 1 rode peper
  • zest (geraspte schil) van 1 citroen
  • 1 tl curry
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 kl tomatenpuree
  • Een handvol verse koriander, grof gehakt

Doen:

  • Spoel de mosselen grondig onder koud water en controleer of er geen kapotte mosselen tussen zitten. Gooi die weg, omdat ze niet vers zijn.
  • Verhit wat olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, gember en de helft van de rode peper toe. Bak deze ingrediënten ongeveer 2-3 minuten tot ze zacht en geurig zijn.
  • Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en bak het geheel nog 1 minuut
  • Voeg de kokosmelk toe aan de pan en breng dit aan de kook.
  • Voeg de mosselen toe aan de pan en dek deze af met een deksel. Kook de mosselen ongeveer 5-7 minuten, of totdat alle mosselen open zijn. Schud de pan af en toe om ervoor te zorgen dat de mosselen gelijkmatig gaar worden.
  • Haal de pan van het vuur. Verdeel de mosselen in 2 diepe borden
  • Laat de saus nog even opkoken. Verdeel de saus over de mosselen
  • Bestrooi de Indische mosselen met verse koriander en zeste van citroen
  • Serveer ze met rijst of naanbrood

Naanbrood met curry en koriander

  • 200 g bloem
  • 150 g yoghurt
  • 11 g bakpoeder
  • 4 g zout
  • snuifje currypoeder
  • 1 el fijngesneden koriander
  • Kneed deze ingrediënten tot een elastisch en iets plakkerig deeg
  • Verdeel dit in 4 bolletjes
  • Rol ieder stuk uit op een met olie ingevet keukenblad. Zo voorkom je dat het blijft plakken.
  • Warm een scheutje olijfolie op in een ruime pan
  • Bak het naanbrood in ongeveer 2 tot 3 minuten per kant goudbruin en draai het dan om.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *