Kippenbil met plum sauce, broccoli en rijst
Hoofdgerechten, Recepten

Kippenbil met plum sauce, broccoli en rijst

Plum saus of pruimensaus is een zachte zoetzure saus van traditionele Chinese kruiden. Het is heerlijk veelzijdig als dipsaus, roerbaksaus of glazuur. In dit recept gebruiken wij de plum sauce als marinade en glazuur voor de kippenbouten. Hierbij maken we in de oven geroosterde broccoli en kokosrijst. Dit alles werken we af met lente uitjes, verse koriander en rode peper.

Nodig voor 2 personen

  • 6 kipdrumsticks
  • 3 el plum sauce
  • 1 el hoisinsaus
  • 4 lente uitjes
  • geroosterd sesamzaad
  • 1 rode peper
  • verse koriander
  • 250 g rijst
  • 200 ml kokosmelk
  • limoen

Doen

  • Meng de kipdrumsticks met plumsauce en hoisinsaus
  • Laat dit minstens 3 uur marineren
  • Doe de drumsticks en de marinade in een ovenschotel
  • Bak dit gedurende 50 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden
  • Smeer de drumsticks halverwege in met de marinade uit de ovenschotel
  • Strooi er op het einde fijngesneden lente ui en sesamzaadje over
  • Snij de broccoli in roosjes
  • Meng deze met een scheutje olijfolie, kruid met peper en zout
  • Verdeel de broccoliroosjes op een bakplaat met bakpapier
  • Zet deze de laatste 20 minuten bij de drumsticks in de oven
  • Doe 250 g rijst met 200 ml kokosmelk en 300 ml water in een kookpot
  • Kook tot de rijst gaar is en het vocht volledig is verdampt
  • Serveer de gelakte kipdrumsticks met kokosrijst en in de oven geroosterde broccoli
  • Werk af met verse koriander, rode peper en lente uitjes

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *