Gegrilde gamba's - Zeezuiper Tripel
Aperitief hapjes, Barbecue, Recepten

Gegrilde gamba’s – Zeezuiper Tripel – Barbecue

Print Friendly, PDF & Email

De zomer loopt stilletjes aan op z’n einde en de Herfst komt eraan. Maar er komen hopelijk nog heel wat zomerse avonden aan, waar we nog heerlijk van kunnen genieten. Misschien niet meer in korte broek en op slippers, maar ook met een lekker vestje bij de gloeiende barbecue is het goed vertoeven. Voor deze Indian summer barbecue combineren we één van mijn favoriete bieren met heerlijk gegrilde gamba’s op de barbecue. 

Een heerlijke nazomer BBQ

Zeezuiper is één van de paradepaardjes van de Scheldebrouwerij. Het is een goudkleurige tot koperkleurige Tripel, waarin de nodige kruiden zijn verwerkt. Fris droog tot licht zoet met subtiele tonen van koriander en de geur van geel fruit.. Alle ingrediënten samen zijn perfect met elkaar in balans en dat proef je. Schelde Zeezuiper werd tijdens de World Beer Awards 2020 verkozen tot beste Tripel van België. 

Gegrilde gamba’s met chipotle, hazelnoot en koriander

  • 20 gamba’s
  • verse koriander
  • 50 g hazelnoten
  • 1 limoen

Marinade

  • 100 ml olijfolie
  • 2 el honing
  • 1 kl tijm
  • 1 kl chipotle (gerookte jalapeñopeper)
  • 1 teentje knoflook, fijngeraspt

Doen

  • Pel en kuis de gamba’s, laat de kop en de staart eraan
  • Steek een barbecue prikker door de gamba’s
  • Meng alle ingrediënten voor de marinade
  • Wrijf hier de gamba’s mee in. Laat deze minstens 2 uur marineren
  • Steek de barbecue aan
  • Gril de gamba’s op de barbecue. Rooster ze kort en krachtig, draai de gamba’s om na 2-3 min.
  • Smeer de gamba’s tussendoor in met de marinade
  • Haal de gamba’s af de barbecue, leg ze tezamen op een groot bord
  • Werk deze af met grof gehakte hazelnoten, verse koriander en zeste van limoen
  • Schenk een heerlijke Zeezuiper in
  • Geniet!

#ADV – Dit recept behoort tot een betaalde samenwerking tussen Kris Kookt & De Scheldebrouwerij


Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *