Kipfilet met aardappelsalade, mango en yoghurt
Hoofdgerechten, Recepten

Kipfilet met aardappelsalade, mango en yoghurt

Print Friendly, PDF & Email

In dit recept is yoghurt enorm belangrijk. Eerst en vooral marineren we de kip met een klein beetje yoghurt. Hierdoor wordt de kipfilet enorm mals en sappig. Verder maken we een frisse aardappelsalade met yoghurt, mango, boontjes en verse tuinkruiden. Een heerlijk nazomer recept dus!

Nodig voor 4 personen

  • 4 kipfilets
  • 1 kg krieltjes
  • 1 grote mango
  • 500 g boontjes
  • 1 rode ui
  • 200 g Griekse yoghurt
  • bieslook / peterselie
  • kippenkruiden of een lekkere kruidenmengeling

Doen

  • Snij de kipfilets horizontaal doormidden zodat je 2 platte kipfilets krijgt
  • Marineer de kipfilets met 2 el Griekse yoghurt en je favoriete kruiden
  • Bewaar deze minstens 3 uur in de koelkast
  • Was de krieltjes, snij deze doormidden
  • Kook de krieltjes gaar in gezouten water
  • Giet de krieltjes af, laat deze volledig afkoelen
  • Kuis de boontjes, kook deze beetgaar in gezouten water. Verfris onmiddellijk onder koud water
  • Snij de mango in blokjes, snipper de rode ui fijn
  • Snij de krieltjes in stukjes
  • Meng de krieltjes met de boontjes, mango en rode ui
  • Voeg enkele eetlepels yoghurt toe tot een smeuïge aardappelsalade
  • Breng deze op smaak met peper, zout en eventueel fijngesneden tuinkruiden
  • Bak de kipfilets gaar in een pan
  • Serveer de aardappelsalade met gebakken kipfilet
  • Smakelijk!

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *