Hoofdgerechten

Varkenswangentjes met donkere leffe

Varkenswangentjes

Varkenswangen worden net als andere kaakdelen van dieren beschouwd als het allerlekkerste. Sappig en botermals. Deze Vlaamse bereiding van stoverij past perfect bij dit varkensvlees.

Recept voor 2 personen

  • 0,5 kg varkenswangen
  • 50 gr boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 el bloem
  • 1 teentje look, geraspt
  • 1 takje tijm, rozemarijn
  • 1 blaadje laurier
  • 2 snede brood
  • 1 el mosterd
  • 1/2 flesje donker bier
  • 400 ml rundsfond, lacroix
  • peper en zout

                  

Doen:

  • Verwijder de vliesjes van de varkenswangen en kruid ze met peper en zout.
  • Doe de olijfolie samen met de helft van de boter in een stoofpan en kleur hierin de varkenswangen langs beide zijden.
  • Haal de wangen uit de pan en houd ze warm.
  • Giet het vet uit de pan, smelt de overblijvende boter in dezelfde pan en stoof hierin de ui en look aan
  • Doe de varkenswangen erbij, maar houd de jus nog even apart.
  • Voeg de bloem toe, roer goed om
  • Voeg tijm, rozemarijn en laurier toe
  • Giet het bier en de overgebleven jus van de varkenswangen erbij. Laat hier bier kort inkoken
  • Voeg de fond toe, besmeer het brood met de mosterd en leg bij in de pan
  • Zet het deksel op de pan en laat dit ongeveer 2 uur zachtjes pruttelen
  • Haal het deksel van de pan en laat de stoverij inkoken tot de gewenste dikte
  • Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
  • Serveer met verse frietjes
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *