Hoofdgerechten

Varkenswangentjes met donkere leffe

Print Friendly, PDF & Email

Varkenswangentjes

Varkenswangen worden net als andere kaakdelen van dieren beschouwd als het allerlekkerste. Sappig en botermals. Deze Vlaamse bereiding van stoverij past perfect bij dit varkensvlees.

Recept voor 2 personen

  • 0,5 kg varkenswangen
  • 50 gr boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 el bloem
  • 1 teentje look, geraspt
  • 1 takje tijm, rozemarijn
  • 1 blaadje laurier
  • 2 snede brood
  • 1 el mosterd
  • 1/2 flesje donker bier
  • 400 ml rundsfond, lacroix
  • peper en zout

                  

Doen:

  • Verwijder de vliesjes van de varkenswangen en kruid ze met peper en zout.
  • Doe de olijfolie samen met de helft van de boter in een stoofpan en kleur hierin de varkenswangen langs beide zijden.
  • Haal de wangen uit de pan en houd ze warm.
  • Giet het vet uit de pan, smelt de overblijvende boter in dezelfde pan en stoof hierin de ui en look aan
  • Doe de varkenswangen erbij, maar houd de jus nog even apart.
  • Voeg de bloem toe, roer goed om
  • Voeg tijm, rozemarijn en laurier toe
  • Giet het bier en de overgebleven jus van de varkenswangen erbij. Laat hier bier kort inkoken
  • Voeg de fond toe, besmeer het brood met de mosterd en leg bij in de pan
  • Zet het deksel op de pan en laat dit ongeveer 2 uur zachtjes pruttelen
  • Haal het deksel van de pan en laat de stoverij inkoken tot de gewenste dikte
  • Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
  • Serveer met verse frietjes

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *