Voorgerechten

Carpaccio

Print Friendly, PDF & Email

Carpaccio is een heerlijk klassiek voorgerecht. Het ziet er mooi uit en is makkelijk klaar te maken.

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 200 gr carpaccio
  • 2 el gebrande pijnboompitten
  • 50 gr parmezaan, schilfers
  • 20 gr rucola
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 el azijn
  • peper/zout
  • (grof zeezout / cremé de balsamico) naar eigen smaak

Werkwijze:

  • Meng de olie en azijn, kruid dit met peper en zout
  • Schik de carpaccio op bord
  • Sprenkel de dressing erover (je kan ook een zacht borsteltje gebruiken)
  • Strooi er de rucola, pijnboompitten en parmezaan erover
  • Draai nog 1 keer met de pepermolen over de carpaccio
  • Naar eigen smaak ken je dit afwerken met grof zeezout of cremé de balsamico

Variant:

  • Gebruik in plaats van rauw rundsvlees, gerookt rundsvlees (dit is in bijna elke supermarkt te krijgen aan de vers afdeling)

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *