Carpaccio is een heerlijk klassiek voorgerecht. Het ziet er mooi uit en is makkelijk klaar te maken.
Ingrediënten:
- 200 gr carpaccio
- 2 el gebrande pijnboompitten
- 50 gr parmezaan, schilfers
- 20 gr rucola
- 2 el olijfolie
- 1/2 el azijn
- peper/zout
- (grof zeezout / cremé de balsamico) naar eigen smaak
Werkwijze:
- Meng de olie en azijn, kruid dit met peper en zout
- Schik de carpaccio op bord
- Sprenkel de dressing erover (je kan ook een zacht borsteltje gebruiken)
- Strooi er de rucola, pijnboompitten en parmezaan erover
- Draai nog 1 keer met de pepermolen over de carpaccio
- Naar eigen smaak ken je dit afwerken met grof zeezout of cremé de balsamico
Variant:
- Gebruik in plaats van rauw rundsvlees, gerookt rundsvlees (dit is in bijna elke supermarkt te krijgen aan de vers afdeling)