Barbecue salade: Couscous van bloemkool met granaatappel
Barbecue, Recepten

Barbecue salade: Couscous van bloemkool met granaatappel

Couscous van bloemkool of bloemkoolcouscous

Couscous? eigenlijk komt hier helemaal geen couscous aan te pas. Maar door de bloemkool fijn te malen ziet het er wel zo uit. Het resultaat is in ieder geval overheerlijk. Een frisse salade van rauw krokante bloemkool met komkommer, verse tuinkruiden, granaatappel en pijnboompitten.

Side dish voor de barbecue

Serveer deze salade van bloemkool als gezonde lunch of evengoed als side dish bij de barbecue. Fris, gezond en super lekker. 

Nodig:

  • 1 bloemkool
  • 1 komkommer
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 3 lente-uitjes
  • bieslook / peterselie / …..
  • olijfolie
  • citroen
  • 1 granaatappel
  • 3 el pijnboompitten

Doen

  • Verwijder de bladeren en het hart van de bloemkool
  • Snijd de bloemkool in grove stukken
  • Spoel de bloemkool in ijskoud water en laat goed uitlekken
  • Hak de bloemkool fijn in een foodprocessor in korte pulsen tot je een “couscous”-achtige korrel bekomt. Doe dit best in 2 à 3 porties
  • Voeg 4 el olijfolie en sap van citroen toe
  • Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer
  • Snij de ui, paprika en komkommer fijn, meng onder de bloemkool
  • Snij de bieslook en peterselie fijn, meng onder de bloemkool
  • Breng de couscous van bloemkool op smaak met peper en zout
  • Rooster pijnboompitten in een pan zonder vetstof
  • Verdeel de couscous van bloemkool in een mooie schaal
  • Snij de granaatappel overlangs in vier
  • Ontpit de granaatappel
  • Werk de bloemkool salade af met fijngesneden lente-ui, granaatappel, geroosterde pijnboompitten en verse kruiden

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *