Mango gemberijs
Iemand nog verfrissing nodig? Probeer dan zeker eens dit mango gemberijs met granola. Het recept voor dit ijs vond ik op de website van Magimix. In dit recept serveren we het mango gemberijs op een hoorntje afgewerkt met granola.

Barbecue dessert
De ingrediënten voor dit recept bestaan uit 50 % diepvriesfruit. Hier voegen we nog kokosmelk en yoghurt aan toe. Zo krijg je eigenlijk een heel gezond en licht ijsje. Een ideale afsluiter voor een zomerse barbecue.
Favoriet voor de kinderen
Hierdoor is dit ook een ideaal recept voor kinderen. Ze kunnen helpen met het hele recept. Doordat we het ijs afwerken met granola is het nog eens extra leuk om de ijsje daarin de deppen.

Nodig voor 6 personen
- 400 gram diepvries mango’s, in blokjes van 1 bij 1 cm
- 125 ml Griekse yoghurt
- 1 theelepel geraspte gember
- 50 gram suiker
- 50 ml kokosmelk
Granola
- 150 g havervlokken
- 30 g kokosschilfers
- 50 g hazelnoten
- 1 el notenolie
- 40 ml ahornsiroop
Doen
- Hak de noten fijn
- Meng alle ingrediënten voor de granola onder elkaar
- Verspreid deze op een bakplaat bekleed met bakpapier
- Bak de granola gedurende 10 minuten op 170 graden
- Roer de granola goed om
- Bak nog eens gedurende 10 minuten
- Haal de granola uit de oven en laat deze volledig afkoelen

Mango gemberijs
- Om de kom te koelen mixt je enkele ijsblokjes met het programma GESTAMPT IJS. Maak daarna de kom leeg en droog deze af. Je kunt de kom ook even in de koelkast zetten voor gebruik.
- Doe alle ingrediënten in de koude rvs-kom en schakel het SORBET-programma in.
- Spatel het mengsel zo nodig tussentijds van de wand van de kom.
- Serveer meteen of zet het ijs een paar minuten in de diepvriezer als je mooie bolletjes wilt maken.
- Schep het ijs op de hoorntjes
- Dep het ijs in de granola
- Geniet!
Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.
Dit moet ik een keer proberen, ziet er goed en lekker uit.