Kippenvleugeltjes zijn een zeer onderschat stukje van de kip. Op deze provencaalse wijze smaken ze super, lekker sappig en mals met een heerlijke saus
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 8 kippenvleugeltjes
- 450 ml passata
- 1 rode paprika, in stukjes van 1 cm
- 250gr champignons, in 4 gesneden
- 1 ui, fijngesneden
- 1 worten, in blokjes gesneden
- 1 teentje knoflook, geraspt
- peper/zout/Italiaanse kruiden
- 200 gr couscous
- klontje boter
Marinade:
- 2 el chilisaus
- 1 el kippenkruiden
- peper/zout
Werkwijze:
- Marineer de kippenvleugeltjes 1 uur en bak ze 45min in een oven van 170 graden
- Stoof de ui en de look aan
- Voeg rest van de groenten toe en stoof goed aan
- Voeg de passata toe
- Laat zachtjes koken en kruid goed met peper/zout en italiaanse kruiden
- Als de saus goed op smaak is en de groenten gaar zijn voeg je de kippenvleugels toe
- Maak de couscous klaar zoals op de verpakking staat en roer er op het einde een klontje boter, peper en zout door