Ontdek een heerlijk recept van kippenvleugeltjes in Provençaalse saus met smakelijke couscous. Deze combinatie van sappige kippenvleugeltjes, doordrenkt met een smaakvolle Provençaalse saus en couscous, is echt overheerlijk. Laat je verrassen door de mediterrane aroma’s en geniet van een eenvoudig te bereiden maaltijd vol met heerlijke smaken.
Ingrediënten:
Recept voor 2 personen:
- 8 kippenvleugeltjes
- 450 ml passata
- 1 rode paprika, in stukjes van 1 cm
- 250 gr champignons, in 4 gesneden
- 1 ui, fijngesneden
- 1 wortel, in blokjes gesneden
- 1 teentje knoflook, geraspt
- peper/zout/Italiaanse kruiden
- 200 gr couscous
- klontje boter
Marinade:
- 2 el chilisaus
- 1 el kippenkruiden
- peper/zout
Werkwijze:
- Marineer de kippenvleugeltjes 1 uur en bak ze 45 á 60 min in een oven van 170 graden
- Stoof de ui en de look aan
- Voeg rest van de groenten toe en stoof goed aan
- Voeg de passata toe
- Laat zachtjes koken en kruid goed met peper/zout en Italiaanse kruiden
- Als de saus goed op smaak is en de groenten gaar zijn voeg je de kippenvleugels toe
- Maak de couscous klaar zoals op de verpakking staat en roer er op het einde een klontje boter, peper en zout door