Hoofdgerechten

Kippenvleugeltjes met provencaalse saus en couscous

Kippenvleugeltjes zijn een zeer onderschat stukje van de kip. Op deze provencaalse wijze smaken ze super, lekker sappig en mals met een heerlijke saus

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 8 kippenvleugeltjes
  • 450 ml passata
  • 1 rode paprika, in stukjes van 1 cm
  • 250gr champignons, in 4 gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 worten, in blokjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • peper/zout/Italiaanse kruiden
  • 200 gr couscous
  • klontje boter

Marinade:

  • 2 el chilisaus
  • 1 el kippenkruiden
  • peper/zout

Werkwijze:

  • Marineer de kippenvleugeltjes 1 uur en bak ze 45min in een oven van 170 graden
  • Stoof de ui en de look aan
  • Voeg rest van de groenten toe en stoof goed aan
  • Voeg de passata toe
  • Laat zachtjes koken en kruid goed met peper/zout en italiaanse kruiden
  • Als de saus goed op smaak is en de groenten gaar zijn voeg je de kippenvleugels toe
  • Maak de couscous klaar zoals op de verpakking staat en roer er op het einde een klontje boter, peper en zout door
Print Friendly, PDF & Email

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *