Hoofdgerechten

Kippenvleugeltjes met provencaalse saus en couscous

Print Friendly, PDF & Email

Kippenvleugeltjes zijn een zeer onderschat stukje van de kip. Op deze provencaalse wijze smaken ze super, lekker sappig en mals met een heerlijke saus

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 8 kippenvleugeltjes
  • 450 ml passata
  • 1 rode paprika, in stukjes van 1 cm
  • 250gr champignons, in 4 gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 worten, in blokjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • peper/zout/Italiaanse kruiden
  • 200 gr couscous
  • klontje boter

Marinade:

  • 2 el chilisaus
  • 1 el kippenkruiden
  • peper/zout

Werkwijze:

  • Marineer de kippenvleugeltjes 1 uur en bak ze 45min in een oven van 170 graden
  • Stoof de ui en de look aan
  • Voeg rest van de groenten toe en stoof goed aan
  • Voeg de passata toe
  • Laat zachtjes koken en kruid goed met peper/zout en italiaanse kruiden
  • Als de saus goed op smaak is en de groenten gaar zijn voeg je de kippenvleugels toe
  • Maak de couscous klaar zoals op de verpakking staat en roer er op het einde een klontje boter, peper en zout door

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *